Hvad fremtiden byder for bitcoins kan være svært at forudsige. Nogle mener, at der er en decentralisering på vej, der vil bryde hele det finansielle system. Omvendt mener mange økonomer og finansielle institutioner, at bitcoin er en boble, der vil brase. Virksomhederne har ofte et ambivalent forhold til kryptovalutaer. Nogle virksomheder tager imod bitcoins med åbne arme, mens andre holder sig langt væk fra dem. Fra regeringernes side er der ligeledes et sært forhold mellem kryptovalutaer og de offentlige institutioner.
Nogle regeringer såsom Kina ønsker at lave kraftige reguleringer, mens lande såsom Luxemburg er meget åbne overfor kryptovalutaer. I Danmark bliver bitcoin betragtet som en blanding af en valuta og en investering, alt efter hvordan den benyttes. I England ses bitcoin som ren spekulation. Det er forståeligt, at regeringer er meget usikre på kryptovalutaer. På den ene side giver de alle anonymitet, hvilket også gælder kriminelle. På den anden side er det katastrofalt, hvis landene bliver de sidste til at omfavne kryptovalutaer. Denne usikkerhed bliver slet ikke hjulpet på vej af bitcoinejere, der betragter alle former for reguleringer som en ulovlig indtrængen fra regeringens side.
Det er svært at spå om fremtiden for bitcoins, men her er nogle af de mest populære fremtidsforudsigelser.
Ethereum vil overhale bitcoin
Mange fortalere for Ethereum mener, at bitcoin vil blive overhalet af ethereum. Ethereums kryptovaluta Ether er i dag den andenstørste kryptovaluta på markedet, og det er slet ikke utænkeligt, at bitcoin en dag vil blive overhalet. Ethereums fordel er, at det er meget mere end blot en kryptovaluta. Ethereum er et netværk, hvor udviklere kan lave decentraliserede apps.
Bitcoin vil blive fremtidens valuta
Mange kryptoentusiaster påstår at bitcoin vil blive fremtidens valuta. Mange topledere, heriblandt twitters topchef, Jack Dorsey, tror, at dette er tilfældet. Derfor har de arbejdet hårdt på at integrere bitcoin på deres platforme. Mange økonomer er dog fortsat skeptiske, og de påpeger ofte, at bitcoin reelt set ikke er bakket op af nogen underliggende økonomi, og at bitcoins priser er meget volatile.
Bitcoin vil eksistere side om side med traditionelle valutaer
Bitcoin er allerede relativt integreret i samfundet. Dog er der lang vej endnu før, at bitcoins og andre kryptovalutaer bliver benyttet regulært. Mange virksomheder og finansielle institutioner tror på, at bitcoin en dag vil blive en velintegreret del af samfundet. Flere og flere banker er begyndt at veksle bitcoins, og wall street har investeret i kryptovalutaer i en længere periode. Herudover er flere kryptobørser, såsom bitStamp blevet anerkendt som reelle finansielle institutioner. Folk, der er fortalere af denne prognose, påpeger, at bitcoin sagtens kan eksistere side om side med de traditionelle valutaer. Og bankerne samt andre institutioner har en interesse i at integrere bitcoin som en del af den finansielle verden.
Bitcoin er en boble
Mange er skeptiske overfor bitcoin. Disse personer mener at prisstigningerne på denne valuta minder om en boble. De sammenligner ofte bitcoins med tulipanboblen i 1630erne eller it-boblen i slutningen af 1990erne. Dog er det vigtigt at være skeptiske overfor disse kritikere. Ofte er det bankdirektører eller regulatorer, der påstår, at en bitcoin er en boble. Disse kritikere har derfor en interesse i, at bitcoin ikke bliver til noget.