Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/krypto365.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Hardware wallets – Læs om fordele og ulemperne her | Krypto365.dk

En hardware wallet er en af de mest sikre måder, du kan opbevare kryptovalutaer. Med en hardware wallet forlader din private nøgle aldrig dit hardware. En hardware wallet er ikke tilkoblet internettet, medmindre du skal lave en overførsel. Selv når du foretager en overførsel, forbliver din private nøgle i dit hardware. En hardware wallet er en form for udvidet 2FA. (Two factor authentification). Dette betyder, at hver gang du prøver at sende eller overføre penge fra din wallet via din pc, skal du via din hardware wallet bekræfte selve overførslen. Når du benytter en hardware wallet, kan du ligefrem benytte din wallet via en pc, der er inficeret med virus. Da alle de nødvendige oplysninger indtastes på din hardware wallet ikke din pc.

Populære hardware wallets

De mest populære hardware wallets er Trezor og Ledger Nano S. Begge wallets er relativt billige, og de tilbyder meget høj sikkerhed. Begge wallets kan indeholde en række forskellige kryptovalutaer. Legder Nano S. er så populær, at den til tider er udsolgt i flere uger i træk. Derfor er det en god idé at bestille en Ledger Nano S. i god tid inden du køber en masse coins.

Fordele og ulemper ved en hardware wallet

En hardware wallet har en række fordele. Først og fremmest tilbyder den højere sikkerhed end både software og web wallets. Herudover er de nemme at betjene, og hvis du skulle miste din wallet, kan den altid gendannes. Hvis du er en udvikler, er det muligt med nogle hardware wallets at lave programmer til din hardware wallet, som du kan tilgå via din pc.  

Ulempen ved en hardware wallet er dens pris. Selvom en hardware wallet er relativt billig sammenlignet med mange andre gadgets, er det stadig en dyr fornøjelse at betale mellem 60 og 100 dollars for en hardware wallet, hvis du ikke har mange coins. Hvis dine kryptovalutaer f.eks. ikke er mere værd end 150 dollars, kan det virke en smule absurd at betale 100 dollars for en hardware wallet. Hvis du ikke har mange kryptovalutaer, kan du dog benytte dig af en papir wallet, hvilket også er en sikker måde opbevare kryptovalutaer på helt gratis. Dog er papir wallets en del mere besværlige at benytte, og hvis de ikke benyttes korrekt, er de ikke mere sikre end en web wallet.

Hvornår og hvorfor bør jeg benytte en hardware wallet?

Du bør benytte en hardware wallet, hvis du har mange coins, eller hvis du har planer om at købe mange coins. En hardware wallet er nemlig en del mere sikker end en traditionel web wallet eller software wallet. Web wallets fås ofte gennem en kryptobørs, og mange investorer opbevarer mange coins på disse børser. Du skal dog passe på med dette, da du overlader al sikkerheden til kryptobørsen. Der har været historier, hvor kryptobørser har fået stjålet bitcoins for flere millioner af dollars. Nu om dage er mange kryptobørser heldigvis forsikring mod hackerangreb, og de har fået højere sikkerhedsstandarder. Dog skal du stadig ikke opbevare alt for mange kryptovalutaer på en web wallet. Kryptobørser er forsikret mod hackerangreb, men dette betyder ikke, at du er forsikret mod hackerangreb. Hvis din computer er inficeret med virus, eller du kommer til at dele din private nøgle, så dækker kryptobørsen ikke dine tab.