Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/krypto365.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Bitcoin Cash | Den ’anden’ historien, kursen og fremtiden for Bitcoin Cash

Bitcoin Cash

Taler du med nogen om Bitcoin, så ved de nok godt lidt om, hvad det er for noget. Nævner du derimod Bitcoin Cash, vil mange nok spørge, om det ikke er det samme, eller om det ikke bare er et andet navn for den klassiske Bitcoin, der blev enormt populær i slutningen af 2017.

Request failed

Oprettelsen og historien bag Bitcoin Cash

Sandheden er, at Bitcoin Cash er resultatet af en splid blandt udviklere og investorer hos Bitcoin, som var utilfredse med den retning, Bitcoin valgte at gå. Derfor blev der lavet en såkaldt ”Hard-fork” på Bitcoins blockchain d. 1. august 2017, som delte Bitcoin i to stykker og altså gjorde dem til to individuelle kryptovalutaer.

Siden dengang har Bitcoin og Bitcoin Cash opereret på hver sin måde. Den originale Bitcoin havde valgt at implementere nogle ting, som gjorde den mere attraktiv som en investeringsmulighed end som valuta. Det mente de personer, som siden valgte at danne Bitcoin Cash, var et forkert valg, da de foretrak at fortsætte udviklingen på Bitcoin som en egentlig brugbar valuta.

Noget af det, som var meget efterspurgt af de personer, der var utilfredse med det daværende Bitcoin, var en større hukommelse og kapacitet på hver enkelt block i Bitcoins blockchain. Man mente simpelthen ikke, at transaktioner og mining på Bitcoins blockchain blev gennemført hurtigt nok, og derfor ønskede de en større hukommelse på hver block.

Bitcoin havde valgt at implementere en løsning på hukommelsesproblemet ved navn Segregated Witness, som de selv troede på. Denne løsning skulle kunne øge hukommelsen på hver enkelt block fra 1 MB til 1,8 MB. Dette var dog ikke en acceptabel løsning for mange af interessenterne, da de havde foreslået helt op mod 8 MB hukommelse på hver block. Dette var en af de største grunde til løsrivelsen af Bitcoin Cash som sin egen separate kryptovaluta.

Bitcoin Cash omregner

[vcw-converter ]

Hvad er en kryptovaluta?

De fleste af os har i dag hørt om kryptovalutaer. Det blev et stort samtaleemne i slutningen af det forgangne år, hvor samtlige kryptovalutaer opnåede en hidtil uset popularitet og dermed også en enorm prisstigning. Selv hvis du møder en person, som ikke er bekendt med udtrykket ”kryptovaluta”, har de sikkert hørt om Bitcoin uden egentlig at vide, hvad det er.

Men hvad er en kryptovaluta egentlig? Bitcoin var den første kryptovaluta, der blev oprettet, og den er fortsat den største på markedet. Den blev oprettet i 2009, og formålet med oprettelsen var at skabe en valuta, som var uafhængig af banker og anden indflydelse udefra. Den skulle være totalt anonym og uafhængig, men samtidig kunne bruges på samme vilkår som en fysisk valuta.

At valutaen er anonym har imidlertid også nogle ulemper. Gennemfører du en transaktion med en kryptovaluta, er det umuligt at få pengene tilbageført, da det ikke kan spores tilbage til dig. Derudover er netop det faktum, at overførslen er umulig at spore, noget, som gør den meget attraktiv for cyberkriminalitet. Hvis en hacker får fat i dine Bitcoins, er det umuligt at spore det tilbage til ham, og han kan derfor slippe straffrit fra det, da der ikke er nogen måde at bevise dit ejerskab.

Kryptovalutaernes fremgang og fald

Kryptovaluta var som nævnt det helt store samtaleemne ved slutningen af sidste år, og kursen på samtlige valutaer steg helt enormt meget. Udviklingen startede faktisk allerede i april måned sidste år, hvor prisen lige så stille begyndte at gå opad. Dette varede dog ikke ved, og den endte med at falde en smule igen, hvorefter den stagnerede på dette punkt indtil slutningen af året.

Da vi nåede november måned eksploderede hele markedet for kryptovalutaer, og de oplevede alle en enorm kursændring, som fik priserne til at skyde i vejret. Dette var tidspunktet, hvor alle kryptovalutaer, som eksisterede på dette tidspunkt, var på deres højeste.

Lykken varede dog ikke ved, og i midten af januar 2018 led markedet et kæmpestort fald. Alle valutaer faldt voldsomt på meget kort tid, hvilket var det største knæk, der endnu har været på det unge marked. Mange af dem, der investerede deres penge, mens markedet var på sit højeste, mistede alt, hvad de havde.

Det er endnu ikke dokumenteret, hvad der forårsagede det store fald, men en af faktorerne kan være, at politikere, banker og andre indflydelsesrige personer gik offentligt frem og tog afstand til kryptovaluta-markedet. Dette kan have gjort, at mange blev bange for holdbarheden ved deres investering og derfor valgte at sælge ud af investeringerne. Når mange vælger at sælge på samme tid, resulterer det i et fald på kursen, og det er muligvis en af grundene til det drastiske fald.

I dag er markedet langsomt på vej op igen, men om denne tendens varer ved, kan kun tiden vise. Markedet for kryptovalutaer har vist sig at være et ustabilt marked at investere sine penge i. Samtidig er det et marked, som kan give enormt store fortjenester for dem, der investerer og sælger på de helt rigtige tidspunkter. Vælger du at investere dine penge i kryptovaluta, skal du være opmærksom på, at markedet er ekstremt usikkert, og at der kan ske store udsving på meget kort tid.

Kursudviklingen for Bitcoin Cash siden oprettelsen

I de tidlige dage op til oprettelsen af Bitcoin Cash d. 1. august 2017 var der et stort fokus på markedet og ikke mindst på den helt nye afart af Bitcoin, som netop havde gjort sit indtog. Mange spekulerede i, om Bitcoin Cash var blevet oprettet på et forkert tidspunkt, og at det ikke havde været nødvendigt at løsrive sig endnu.

Da Bitcoin Cash endelig trådte ind på markedet, lå den på 0,2 Bitcoin, hvilket svarede til omkring 550 dollars på daværende tidspunkt. Dette varede dog ikke længe, og på meget få dage faldt den helt ned til 200 dollars. Herefter stabiliserede den sig over nogle dage, hvor den lå på omkring 300 dollars, indtil den pludselig steg enormt meget fra d. 17. og frem til d. 19. august 2017, hvor den for første gang rundede en værdi på over 1000 dollars.

Den høje pris varede dog heller ikke ved, og prisen faldt igen over de næste par måneder, indtil den igen lå på omkring 300 dollars i midten af oktober. Her begyndte den store eksplosion i populariteten hos de mange kryptovalutaer, og Bitcoin Cash nød naturligvis også godt af denne.

Da prisen var på sit højeste i den sidste uge af december, lå den på hele 4355 dollars. Den lagde sig i starten af det nye år på mellem 2500 og 3000 dollars, hvorefter den i slutningen af januar igen måtte se sig selv falde i værdi – denne gang til omkring 1500 dollars.

Siden dengang er Bitcoin Cash faldet stille og roligt i værdi uden de helt store udsving. Den ligger i dag ret solidt på omkring de 700 dollars, hvorfra den faktisk lige nu stiger en smule. Den har befundet sig solidt på markedet som en stor spiller, hvilket naturligvis også bliver påvirket af, at den har forbindelser til den originale Bitcoin, som fortsat er den allerstørste kryptovaluta på markedet.

Fremtiden for Bitcoin Cash

I dag er der fortsat stor intern splid hos Bitcoin. Nu handler det om, hvilken af de to valutaer der er den ”rigtige” Bitcoin. Løsriverne fra Bitcoin Cash føler, at de har mest ret til at blive opfattet som værende den egentlige Bitcoin, da de fortsat fokuserer på at udvikle på Bitcoin som en reel og brugbar valuta.

Hvem der bliver opfattet som den rigtige Bitcoin afhænger dog af, hvilken valuta der bliver brugt og minet mest. Det er altså dikteret af indflydelse og størrelse på markedet, samt konsensus blandt ejerne af Bitcoin og Bitcoin Cash.

Hvad fremtiden bringer for Bitcoin Cash afhænger ironisk nok meget af, hvad fremtiden bringer for Bitcoin. Får Bitcoin styr på sine problemer med skalerbarhed og hukommelse, kan det måske påvirke Bitcoin Cash negativt, da mange i så fald nok vil holde sig til den originale Bitcoin, som de kender den. Omvendt kan Bitcoin Cash måske stjæle noget af sollyset fra Bitcoin, hvis den viser sig ikke at kunne få styr på sine problemer hurtigt nok.

Det er naturligvis alt sammen spekulationer, da man ikke kan spå om fremtiden – specielt ikke på et marked for kryptovalutaer, hvor alt kan ændre sig på meget kort tid, og udsving i kurser ofte bliver meget voldsomme.

En ting, som taler for Bitcoin Cash’s chancer på markedet, er, at Vitalik Buterin, som selv har udviklet en af de allerstørste kryptovalutaer kaldet ”Ethereum”, skrev en serie af opslag på Twitter, hvor han delte sin holdning til hele diskussionen om, hvem der har ret til navnet ”Bitcoin”. Han mener, at Bitcoin Cash har taget nogle vigtige beslutninger, som kan give dem overtaget i kampen om navnet.

Følg kursudviklingen på Bitcoin Cash

Der findes i dag over 1500 forskellige kryptovalutaer. Det er altså et marked, som er blevet enormt stort på meget kort tid, og der sker stadig løbende store ændringer på området. Disse ændringer har alle sammen stor indflydelse på de individuelle valutaers kurs, og derfor er det enormt vigtigt at kende den nuværende kursudvikling, før man investerer sine penge.

Størrelsen på markedet betyder også, at der sidder utroligt mange mennesker og holder øje med kursen hele tiden. Det er der mange sider på internettet, som giver mulighed for. Nogle af de største hedder Coinbase og CoinMarketCap. Coinbase er også en populær børs for kryptovalutaer, hvor du altså også har mulighed for at lave dine investeringer.

Begge disse sider har et elegant og overskueligt interface, som gør det let at finde de informationer, du har brug for. Der er lavet akronymer og små symboler for hver enkelt valuta, så du undgår at tage fejl i forhold til noget meget vigtigt.

På nettet findes der desuden en masse forskellige fora og chatrum, hvor kryptovalutaer diskuteres heftigt. Reddit, facebook-grupper og lignende sider er fyldt med dedikerede mennesker, som selv søger informationer, og som ikke mindst er villige til at dele ud af den viden, de allerede har. Disse steder kan være en guldgrube af informationer om alt, hvad du har brug for at vide.

En af dem er som sagt Reddit, hvor siden ”r/CryptoCurrency” har over 650.000 abonnenter lige nu. Det er et enormt antal mennesker, hvoraf en stor del dagligt diskuterer og informerer om kryptovalutaer. Ønsker du mere information om en specifik kryptovaluta, som fx Bitcoin Cash, så findes der også specialiserede sider på Reddit, som udelukkende omhandler denne.

Vælger du at dykke ned i internettets dybe brønd af viden, skal du dog huske på en enkelt ting: Mange af de informationer, du finder, er skrevet af private mennesker, som kan have en agenda med det, de skriver. De kan have en personlig grund til at ville påvirke markedet i den ene eller den anden retning, og du bør derfor altid få bekræftet dine oplysninger flere steder, før du vælger at tro på dem. Det er en fælde, som utroligt mange mennesker falder i på daglig basis, og man bør derfor altid være varsom med det.

Benyt Google Trend Graph

Google Trend Graph er et redskab, som giver dig mulighed for at følge med i antallet af søgninger og den generelle popularitet af det, du søger på. Benytter du denne til at søge efter eksempelvis Bitcoin Cash, vil du lynhurtigt kunne danne dig et billede af, hvor populær valutaen er lige nu, og på den måde kan du overveje, hvilken retning, du tror, kursen vil bevæge sig.

Kursen følger naturligvis interessen for valutaen, så når mange vælger at søge på Bitcoin Cash, vil det sandsynligvis påvirke kursen til at stige. Det tidspunkt, hvor Bitcoin Cash var allermest populært på Google, var også det tidspunkt, hvor kursen var allerhøjest. Derfor er Google Trends altså et meget vigtigt værktøj, som du kan tage med dig i dine overvejelser, før du vælger at investere dine penge i kryptovalutaer.

Vælg den rigtige forhandler

Ligesom der findes flere forskellige steder at følge kursudviklingen, så findes der også mange forskellige steder at investere sine penge i kryptovalutaer. Som med internethandel generelt er der desværre altid nogen, som forsøger at snyde dig. Det er noget, som det gælder om at være meget opmærksom på, og derfor er det altid bedst at benytte de store anerkendte handelsplatforme, så du ved, at det er reelt.

Som sagt findes der mange forskellige platforme til at købe og sælge kryptovalutaer. Tre af de mest populære er eToro, Kraken og Coinbase. Fælles for dem alle er, at de er lette at finde rundt i og bruge til lige netop det, du gerne vil. Designet af siderne er elegant og enkelt, og du får også her hjælp af små symboler, der gør det let at finde de valutaer, du ønsker at investere i.

Når du engang har fået dét ud af din investering, som du gerne vil have, og du beslutter dig for at sælge igen, kan det faktisk være lidt sværere, end det var at købe valutaen til at starte med. Du skal være opmærksom på, at der kan være en grænse for, hvor meget du kan sælge på én gang, og det kan også ofte tage nogle dage, før dine penge er overført til din bankkonto.

Det er muligt at sælge gennem den børs, du har investeret hos, men det er også muligt at sælge til en videreforhandler – altså en person, som køber valutaen af dig og sælger den videre til andre – eller gennem en lokal forhandler, hvor du altså møder personen i virkeligheden og foretager transaktionen der.

Opbevar din investering sikkert

Nettet kan være et farligt sted fyldt med hackere og andre cyberkriminelle. Derfor er det vigtigt, at du behandler din investering med omhu og opbevarer den et sikkert sted. Der findes mange forskellige opbevaringsmuligheder, de såkaldte ”wallets”, men også her er nogle mere anerkendte end andre.

Igen er Coinbase værd at nævne, da denne side også tilbyder en wallet af høj kvalitet, som er sikker. Din wallet bliver oprettet, lige så snart du opretter din konto. Der findes dog som sagt en masse alternativer på nettet, og det er endnu en af de ting, som det godt kan betale sig at læse om, før du beslutter dig.

Til sidst findes der faktisk også såkaldte ”hardware wallets”, som er fysiske wallets til opbevaring af valutaen på en fysisk harddisk. Disse er den ultimative sikkerhed, da de er umulige at infiltrere. Der findes ikke voldsomt mange af disse endnu, men markedet udvikler sig konstant, og der vil helt sikkert også komme flere af dem.

Hardware wallets giver en langt større sikkerhed, men kræver også en mængde af dedikation, som måske ikke er nødvendig for den almene bruger. Det er en overvejelse, som selvfølgelig er værd at tage, men langt de fleste kan klare sig med en ganske almindelig software wallet.

Bør du investere nu?

Markedet er som sagt meget usikkert, og ingen ved helt, hvor det er på vej hen. Det er et marked, som kan være langt mere spændende at følge end et traditionelt aktiemarked, da udviklingen er meget mere markant og hurtig. Her kan kurserne variere kraftigt på ekstremt kort tid, hvilket sjældent ses i aktieverdenen.

Er du villig til at tage de nødvendige risici, som skal til for at investere i krypto-verdenen, er det bedste råd, du kan få, at bruge en masse tid på at lære om den valuta, som du regner med at investere i. Brug tiden på at holde øje med udviklingen, læse om fremtidsudsigter og selv gøre dig nogle konklusioner, før du vælger at investere.

At nogle politikere og bankfolk vælger at tage afstand til brugen af kryptovaluta i dag er ikke nødvendigvis noget, som i længden vil ødelægge markedet. Ser man blot på internettets historie, vil man kunne se, at fagfolk altid har frarådet investeringer i internetvirksomheder og anden elektronisk innovation, som senere viste sig at være en fremragende investering. Viser kryptovalutaerne, at de er kommet for at blive, vil nutidens modstand vise sig at være komplet ligegyldig, som den før har været. Kan de derimod ikke modstå presset, er det et fremtidigt eksempel på en boble, som virkelig sprang.

Fremtiden er umulig at spå om, men kryptovalutaerne viser ikke tegn på at forholde sig roligt lige foreløbig. De er i konstant udvikling, og der foregår stadig dagligt en masse nyt på området. Denne udvikling bliver enormt spændende at følge, og der er helt sikkert mange flere mennesker, som kommer til at tjene rigtig mange penge på deres investeringer heri.

Om det bliver dig, der tjener dine penge på kryptovalutaer, er lidt op til dig selv og ikke mindst dit held. Du skal være villig til at tage risikoen, men lad være med at investere mere, end du kan tåle at tabe. Det er bedre at tjene lidt på en lille investering end at miste alt, hvad du ejer, på en dårlig investering.