Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/krypto365.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Ripple | Kryptovalutaen med et kæmpe potentiale ⇒ Læs hvorfor her

Ripple

Hvad er Ripple?

Ripple er en kryptovaluta, der er skabt til banksektoren. Ripple blev vist frem til verden for første gang i 2012, da kryptovalutaen blev offentliggjort. Fidusen med Ripple er, at kryptovalutaen kan gøre afregninger og transaktioner mellem bankerne billigere og meget hurtigere. Det tager ikke mere end omkring fire sekunder for en Ripple-transaktion at afregne, hvilket er utroligt hurtigt. Til sammenligning tager Bitcoin ca. 1 time. Ripple er derfor ekstremt eftertragtet på markedet, da bankernes globale afregning kan se frem til en besparelse på op til 60%, hvis de vælger at benytte sig af Ripple. Denne kryptovaluta er derfor designet til at kunne ændre på det globale finansielle afregningssystem.

Request failed

Er Ripple det samme som Bitcoin?

Det kan man godt sige. Ripple XRP er en digitaliseret form for valuta ligesom Bitcoin. De er baseret på matematiske formler med et begrænset antal enheder, der kan udvides. De har det tilfælles, at de er former for valutaer, og både Ripple og Bitcoin kan overføres fra konto til konto. Dette kan gøres, uden at det kræves, at en tredjepart kommer ind i billedet. Ripple giver den samme digitale sikkerhed som Bitcoin, så det er muligt at udelukke forfalskning af mønter. Da Ripple blev skabt af Chris Larsen i 2012, var det aldrig meningen, at det skulle være en ny Bitcoin, men i stedet en slags ’brovaluta’ for pengeinstitutter, så de kan udføre betalinger over nettet hurtigere og nemmere.

Det er derfor også naturligt, at Ripple er blevet mere og mere anerkendt, og de bliver i stigende grad benyttet af flere af de store finansielle institutter. Ripple bliver brugt af mere end 100 forskellige banker i hele verden, og den store succes skyldes ikke kun prisen, men også den store sikkerhed, da de er kendte for at være utrolig pålidelige. Ripples netværk kan udbyde én service uden nogen problemer, der gør det muligt at sende penge rundt i hele verden. Det er muligt på grund af det meget brugbare netværk, som forbinder bankerne, virksomhederne og betalingsudbyderne.

Ripple omregner

[vcw-converter ]

Hurtigst stigende kryptovaluta i verden

Hele verden har haft øjnene på Bitcoin, der har taget det digitale marked med storm. Bitcoin havde en stigning på mere end 1.000 procent i 2017, hvilket fik alle til at vælte af stolen. Men så tog Ripple pludselig over. Ripple havde en vanvittig stigning i 2017, som overgik alles forventninger. Én Ripple gik fra 0,006 dollars til 2,9 dollars, hvilket er en stigning på 36.018 procent. Med denne næsten uvirkelige stigning tog Ripple alle overskrifterne og sluttede 2017 på fornemmeste vis. Denne stigning gjorde nemlig Rippe til den hurtigst stigende kryptovaluta i verden.

Ripples kursudvikling 2012-2018

Ripple har været gennem en utrolig udvikling, der dog har svinget en del. Hvis du skal være sikker på, hvordan det står til hos Ripple, er du nødt til at tjekke det med det samme. Kursen er nemlig meget sjældent helt den samme, og du er derfor nødt til at følge markedet ganske nøje hver dag for at blive klogere på situationen og undgå at være uvidende omkring Ripples kurs.

Pludselig succes

Hvis vi ser nærmere på Ripples kursudvikling fra begyndelsen i 2012 og til 2018, har det været lidt af en rutchebanetur, da denne kryptovaluta over en længere periode kostede langt under 1 dollar. I 2014 var Ripple-kursen på 0,0042 dollars, men i 2015 kom der en mindre stigning på Ripple, da kursen d. 18. januar 2015 kom op på 0,015 dollars. I 2016 faldt værdien dog igen til nogenlunde samme prisklasse som i 2014, men i 2017 kom der så den famøse stigning, der gjorde Ripple verdenskendte, hvor værdien steg 36.018 procent og endte med en værdi på 2,9 dollars.

Denne utrolig store stigning gjorde en af skaberne af Ripple, Chris Larsen, som har danske rødder, til en af verdens rigeste personer. Chris Larsen har ifølge flere kilder omkring 5,2 milliarder Ripples i sin private beholdning, og så ejer han 17 pct. af selskabet Ripple Labs. Dette var med til at gøre Ripple-skaberen til en af de 14 rigeste personer på Forbes liste over de rigeste personer i verden. Ifølge Forbes gav den utrolige stigning hos Ripple Chris Larsen en formue på 246 milliarder kroner.

Den store nedtur

Denne udvikling fortsatte også ind i 2018, hvor Ripple endte med at komme helt op på en værdi på 3,38 dollars d. 7. januar 2018. Det kunne derfor tyde på, at Ripple ville fortsætte den stærke udvikling i 2018, men den store succes blev hurtigt vendt til den store nedtur. På mindre end en uge var værdien på en Ripple faldet til 1,9 dollars, og det begyndte hurtigt at se ud til, at den hurtigst stigende kryptovaluta i verden ville tage sig et ordentligt dyk efter den store succes. Der var dog ingen grund til den store bekymring på daværende tidspunkt, da kurserne kan skifte og svinge meget fra dag til dag specielt blandt de forskellige kryptovalutaer, og med den utrolig store stigning, som Ripple havde været igennem, kunne de godt tåle at tabe lidt. Men allerede i februar 2018 var Ripple-kursen under 1 dollar, og så begyndte bekymringen at sætte ind, da det nu så mere ud til, at Ripple med tiden ville ramme den lave værdi, som de havde tilbage i 2014.

Denne ekstreme negative udvikling satte sine spor hos Chris Larsen, der i begyndelsen af 2018 var at finde på den velkendte Forbes liste over de rigeste personer i verden. Chris Larsen havde en formue, som var langt mere end Danmarks rigeste familie, Kirk Kristiansen. Men det store kursfald på hele 65% på Ripple har også taget en stor del fra den ellers succesfulde iværksætter. Flere medier skriver, at Ripples store nedtur betød, at Chris Larsen måtte vinke farvel til minimum 72 milliarder kroner på under to uger.

Hvad skyldes nedturen?

Det er ikke muligt at finde en konkret årsag til, at Ripple led et stort knæk efter den flotte stigning. Men der er flere faktorer, der spiller ind, når det kommer til store svingninger i værdien af kryptovalutaer. Politikere rundt omkring i hele verden har været meget skeptiske over for kryptovalutaer som Ripple. I november 2017 offentliggjorde Finanstilsynet herhjemme i Danmark en orientering omkring kryptovalutaer. Her blev der advaret om den store risiko, der ville være, hvis man valgte at investere i det. Man kunne risikere at miste hele sin investering i løbet af få dage. Nationalbankdirektøren Lars Rohde var også for nyligt ude og advare mod at investere i kryptovaluta.

Ripple har et stort ønske om at samarbejde med bankerne rundt omkring i verden, og derfor bliver det et hårdt slag for dem, når bankerne ikke stoler på det produkt, som Ripple vil tilbyde. I Danmark har forskellige banker haft en stor tvivl angående Ripple og generelt kryptovaluta. Danske Banks topchef, Thomas Borgen, er ikke begejstret for kryptovalutaer som Ripple, da han mener, at det er for uigennemskueligt. Denne store tvivl og usikkerhed omkring kryptovalutaer som Ripple har formentligt gjort, at værdien har svinget ekstremt meget hos flere af de forskellige coins på markedet. Det er derfor ikke alle banker, der er klar til at tage Ripple eller andre kryptovalutaer alvorligt endnu.

Følg kursen på Ripple

Ønsker du først og fremmest at følge kursen på Ripple, inden du vil handle, er der flere steder, hvor du kan holde dig opdateret. Der er for eksempel sider som CoinMarketCap, der giver et rigtig godt overblik over alle valutaerne lige nu. Det er et af de mest anerkendte og brugte sites til at kunne følge med i kursen på kryptovalutaer. Der findes efterhånden mere end 1.500 forskellige kryptovalutaer, som alle har deres forskellige projekter. Her kan du hele tiden holde øje med kurserne og følge dem tæt.

Inde på CoinMarketCap kan du få et overblik over de 100 mest eftertragtede og handlede kryptovalutaer på markedet. Her kan du se, at Ripple lige nu er på en tredjeplads over de mest eftertragtede kryptovalutaer på markedet. Det er kun Bitcoin og Ethereum, der lige nu er mere populære end Ripple. Da markedet ændrer sig sekund for sekund, kan det være svært at vide, om man bør investere i Ripple, eller hvornår tidspunktet er det rigtige.

Kend til graden af popularitet

Du kan også med fordel benytte dig af Google Trends, som er et stærkt undervurderet værktøj til at følge med i udviklingen af kryptovalutaer som Ripple. Google Trends er et online værktøj, som indsamler data, der er baseret på søgninger på Google. Dette smarte værktøj gør, at du nemt og hurtigt vil kunne få et overblik over, hvor populær Ripple er ud fra forskellige kategorier. Du vil for eksempel kunne søge på Ripple og vælge ’valuta’, og så vil du komme ind på en side, der viser både interessen for Ripple over tid, og hvilke lande der viser den største interesse for Ripple. Hvis du ved, at der er en stigende eller faldende interesse for Ripple, kan det hjælpe dig med at forudse, hvorvidt værdien vil komme til at falde eller stige over en længere periode.

Google Trends viser ikke overraskende, at den største interesse, der var for Ripple, var i slutningen af 2017 og i starten af 2018, som netop var det tidspunkt, hvor Ripple havde sin højeste værdi. Udover at finde frem til de tidspunkter, hvor der er den største interesse for Ripple, har du også mulighed for at finde ud af, hvilke lande der har vist den største interesse for Ripple-valuta. Den stigende interesse i bestemte lande kan være på grund af, at det er lande, der køber Ripple, og det kan derfor også hjælpe dig med at danne dig et overblik over, hvorhenne i verden Ripple er mest populær.

Hvad koster Ripple i dag?

De to førende kryptovalutaer i verden hedder Bitcoin og Ethereum. De har stormet frem på markedet og været en forrygende forretning for alle dem, der valgte at satse på dem, dengang de kom frem. Engang kostede Bitcoins eller Ethereums 5 cent, og dem, der hoppede på bølgen allerede dengang, er i en ganske god position i dag. Nu koster både Bitcoins og Ethereums en rigtig høj pris, som ikke alle kan være med på. Den mulighed er der dog stadig med Ripple.

En af de positive faktorer ved Ripple er prisen på deres XRP, som gør, at alle kan få en bid af kagen og satse på denne smarte kryptovaluta. Da Ripple var på det højeste, kostede XRP kun 3,38 dollars, hvilket svarer til 20,42 danske kroner. Havde man været med under den store stigning i slutningen af 2017, kostede en Ripple langt under 0,36 kroner og steg til 17,52 kroner. I dag er værdien på en coin XRP 0,64 dollars, hvilket svarer til 3,87 kroner. Du behøver altså ikke at skulle sprænge banken for at handle med Ripples, hvilket også er med til at gøre dem så tiltalende.

Idéen er stadig god

Du har muligheden for at blive en del af verdens tredjestørste kryptovaluta for ganske få penge, og selvom de har haft et dyk i værdien efter den store stigning i slutningen af 2017 og starten af 2018, kan man ikke benægte den gode idé bag Ripple XRP. Denne kryptovaluta har uden tvivl et kæmpe potentiale til at revolutionere hele banksektoren. Ripple XRP kan sende transaktioner væsentligt hurtigere end konkurrenterne og kan behandle op til syv transaktioner pr. sekund. Her tager det nogle gange Bitcoin op til to timer at rydde. Ripple har også designet en enorm mængde XRP coins, som efter sigende skulle være den største samling af coins i hele verden. Der skulle være omkring 100.000.000.000 XRP (Ripples), som er klar til at blive taget i brug. Det er 100 milliarder Ripple XRP coins. Dette giver altså mulighed for en helt ubeskrivelig stor omsætning inden længe, hvis der bliver satset på Ripple. Sammenlignet med den store spiller på markedet, Bitcoin, har Bitcoin angiveligt en samlet forsyning på omkring 21 millioner BTC. Der er altså en kæmpe forskel på volumen af Ripple og Bitcoin.

Der er brug for en kæmpe forsyning af Ripple XRP coins, da den er lavet til at kunne håndtere 14 milliarder om dagen for Internet Banking-afregning. Det er derfor nødvendigt, at der er den store sum af Ripple XRP coins, da der satses på, at dette tal kun vil stige hen over årene. Skaberne af Ripple forventer en stor efterspørgsel igen inden længe.

Køb Ripple

Ønsker du at handle hos Ripple, kan du gøre dette ved eToro, som er verdens førende handelsplatform. Her har du mulighed for at handle hos Ripple, hvis du ønsker dette. Det er en ganske simpel handelsplatform, der har et enkelt design. Hos eToro er der både plads til den professionelle og til nybegynderen. Dette kan blandt andet ses ved, at hvert enkelt produkt er markeret med et tydeligt symbol, så der ikke er nogen tvivl om, hvad der bliver handlet med.

Hvordan ser fremtiden ud for Ripple?

Skaberne af Ripple har en idé om, at fremtiden kommer til at handle om ’the internet of value’, som de kalder det. Denne forestilling handler om, at det i fremtiden ikke kun vil være data, som flyder på tværs af landegrænser, men det vil også være værdier. Ripple vil sætte en stopper for den nuværende banksituation, hvor det for eksempel kan tage flere dage at overføre et beløb til den anden side af verden. Det vil de gøre ved brug af deres nye globale betalingsnetværk, RippleNet. Ved hjælp af dette nye betalingssystem vil Ripple kunne gøre det hurtigere og billigere end bankernes nuværende systemer.

Kryptovalutaernes store fremgang

Ser man på kryptovalutaernes udvikling på markedet, kan man ikke komme udenom, at de stormer frem. Men da det stadig er forholdsvist nyt, er der fortsat mange kritikere og spekulationer omkring, hvordan det skal benyttes på bedst mulig vis. Mange sammenligner denne udvikling med ’IT-boblen’, som var en periode i slutningen af 1990’erne. Det handlede om de økonomiske spekulationer i aktier fra teknologi- og internetrelaterede virksomheder, hvor boblen så bristede i starten af det nye årtusinde, og aktiekurserne faldt til jorden med et brag.

Den store forskel på kryptovalutaer og ’IT-boblen’ er, at der var utrolig mange IT-virksomheder, som aldrig tjente penge på internettet i 90’erne. Der blev brugt ustyrligt mange penge, og der kom sjældent noget igen, og flere måtte lukke ned. Med kryptovalutaerne har brugerne dog allerede sikret sig en god måde at tjene pengene ind. Under ’IT-boblen’ var det kun de store virksomheder, der var ombord på skibet, mens de private investorer måtte vente, indtil de kunne komme til. Det er anderledes, når det kommer til kryptovaluta, da de private har handlet med dem i flere år, og det først er nu her, at institutionerne er kommet ind i billedet. Derfor er der en større viden omkring kryptovalutaer blandt mange forskellige brugere, hvilket er med til at gøre mulighederne væsentligt større.

Samarbejder med bankverdenen

Denne store fremgang hos kryptovalutaerne smitter selvfølgelig også af på Ripple, der vil hjælpe det globale finansielle afregningssystem. Ripple ser sit produkt som en kæmpe mulighed for bankerne rundt omkring i verden, da produktet vil hjælpe milliarder af mennesker. Den største spiller på markedet, Bitcoin, ser lidt anderledes på det. Bitcoin blev skabt til at kæmpe imod bankverdenen, mens Ripple vil samarbejde med bankverdenen. Denne idé om at samarbejde om at få det bedste produkt frem kan sagtens ende med at falde ud til Ripples fordel, der allerede nu arbejder sammen med omkring 100 forskellige banker rundt omkring i verden. Ripples styrker er den nuværende pris og den utrolige hurtighed. Bitcoin er meget dyrere end Ripple og spilder en masse energi i forhold til Ripple.

Den nuværende kurssituation

Siden den store nedtur er Ripple kommet i gang med at kæmpe sig tilbage på rette kurs. Ripple-kursen har ligget et sted mellem 0,5 dollars og 1,0 dollars siden det store dyk i starten af det nye år. Ser man nærmere på, hvordan det er gået den seneste måned, lå Ripple kursen på 0,63 dollars d. 26. marts 2018, men siden da er det gået ned ad bakke, hvor den har ligget på omkring de 0,30-0,45 dollars. D. 13 april 2018 kom kursen dog tilbage på 0,63 dollars, hvilket viser en flot fremgang hos Ripple i skrivende stund. Det forventes, at Ripple XRP coin gerne skulle krydse 7 dollars i 2018, hvis alt går som forventet.

Konkurrenterne gør stadig livet svært for Ripple, da Ripple endnu ikke har opnået samme popularitet som Bitcoin eller Ethereum, og det kommer formentlig til at tage flere års hårdt arbejde, før man kan kæmpe med de to store spillere på markedet. Ambitionerne er dog stadig tårnhøje, og selvom forventningerne lyder på at krydse 7 dollars, håber Ripple, at de kan nå 10 dollars i slutningen af 2018.

Tillid er afgørende

Selvom den samlede pris på Ripple XRP coins forventes at opleve en stigning, skal man være forberedt på, at alle måneder i 2018 ikke vil være ens. Der vil stadig være store udsving i Ripple-kursen, da det stadig ikke er alle, som er med på idéen omkring kryptovaluta. Men på længere sigt kan man ikke komme udenom Ripples vision og produkter, der kan gøre utrolig mange gode ting for bankerne rundt omkring i verden. Der vil være store penge at spare, og hastigheden vil sætte en stopper for eventuelle problemer med overførsler af valuta. Ripple vil ikke være til at undgå i fremtiden, da flere banker allerede nu nyder godt af Ripple, og det derfor også vil blive set af andre banker som en lovende fremtidsinvestering.

Det er netop denne tillid, der kan være altafgørende for, om Ripple kan komme igennem til resten af verdens banker og dermed sætte sit præg på fremtiden. Der er over 100 banker i hele verden, som har vist Ripple tillid til og tro på produktet, og det er den tillid, som skal bane vejen for, at Ripple kan komme ind til resten af verdens banker.