Køb Ripple

Hvis du har overvejet at investere i Ripple, men ikke lige ved, hvordan det gøres, og hvad du skal være opmærksom på, så har vi heldigvis lavet en komplet guide. Med denne guide skulle du gerne være udrustet til at foretage en informeret beslutning, inden du begynder at investere i valutaen.

Wallets og Ripple

Hvis du havde planlagt at bruge en privat software, hardware eller paper wallet, skal du først være opmærksom på, hvor mange Ripple coins du skal bruge. Ripple benytter sig ikke af transaktionsgebyrer, men tager derimod et aktiveringsgebyr på 20XRP for at oprette en ny XRP-wallet. Dette betyder reelt set, at hvis du køber 120 Ripple coins, så har du kun 100 XRP tilgængelige, når de overføres til en ny wallet. Men heldigvis skal du kun betale dette aktiveringsbeløb en gang, så hvis du allerede har en Ripple Wallet, der er aktiveret, så kan du overføre til den uden at miste nogle coins.
Hvis du gerne vil investere i et mindre beløb, kan du med fordel benytte en web wallet fra en kryptobørs, da det er kryptobørsens ansvar at betale aktiveringsgebyret. Derfor sparer du faktisk penge ved at benytte web wallet til Ripple. Men du bør stadig være opmærksom på, at en web wallet er mere usikker end en software, hardware eller paper wallet, og en kryptobørs kan blive hacket. Derfor skal du helst ikke opbevare for mange coins på en web wallet, og du skal sikre, at hjemmesiden har sikkerheden i orden.

Vælg den rigtige kryptobørs

For at købe Ripple er du nødt til at gøre det igennem en kryptobørs (medmindre du kender nogle, der vil sælge sine Ripple coins til en fornuftig pris). Dog skal du være opmærksom på, at kryptobørser kan være vidt forskellige både med hensyn til sikkerhed, brugervenlighed, transaktionsgebyrer og kursraten. Derfor kan det godt betale sig at undersøge de forskellige kryptobørser, inden du beslutter dig for at købe Ripple. Herudover tilbyder de fleste kryptobørser forskellige valutaer, og derfor er det selvfølgelig også vigtigt at finde en kryptobørs, der sælger Ripple. Du kan blandt andet købe Ripple på disse kryptobørser:
BitStamp
– Bittrex
Binance
– Kraken
Den største forskel mellem de ovenstående kryptobørser er, at Bittrex og Binance er ”rene” kryptobørser, mens Kraken og BitStamp er blandede kryptobørser. En blandet kryptobørs er en kryptobørs, der godtager både kryptovalutaer og traditionelle penge. Fordelen ved disse kryptobørser er, at du altid kan veksle dine coins til traditionelle penge. En ren kryptobørs er derimod en kryptobørs, der udelukkende handler med kryptovalutaer, og de tager derfor ikke imod traditionelle penge. Den eneste måde at anskaffe kryptovalutaer igennem disse børser er ved at købe bitcoins igennem en blandet kryptobørs og bagefter overføre dine bitcoins til den rene kryptobørs. Fordelen ved disse kryptobørser er, at du kan lave næsten øjeblikkelige transaktioner, du har et større udvalg af kryptovalutaer, og du slipper for høje transaktionsgebyrer. Hvis du aldrig har handlet med kryptovalutaer før og ikke har planer om at blive day-trader, så er det anbefalet, at du starter med en kryptobørs, der tager imod traditionelle valutaer, da de ofte er mere brugervenlige, og du slipper for at skifte mellem kryptobørser, når du vil veksle dine coins.
Hvis du vælger at benytte en kryptobørs, der tager imod traditionelle valutaer, så er det anbefalet, at du benytter en kryptobørs, der har 2FA. Dette er egentlig bare et ekstra skridt mod bekræftelse, du skal tage for at logge ind. Dette skridt kan blandt andet være gennem sms eller mail, og selvom det kun tager 30 sekunder længere at logge ind med 2FA, så forbedrer det sikkerheden gevaldigt.
Du skal være beredt på, at du oftest skal uploade noget identifikation for at handle igennem en kryptobørs. Selvom det kan være skræmmende at uploade identifikation, så er det påkrævet, og det er den eneste måde, hjemmesiderne kan sikre sig, at du ikke benytter en andens betalingsoplysninger.

Den sidste ting, du også bør undersøge, er kryptobørsens transaktionsgebyrer. Hvis du benytter den rigtige betalingsmetode og den rigtige kryptobørs, så kan du købe kryptovalutaer uden at betale ret meget i transaktionsgebyrer.

Køb Ripple igennem BitStamp

Hvis du er ny og føler, at ovenstående er meget at tage stilling til, så kan BitStamp anbefales. Den har lave transaktionsgebyrer, den har høj sikkerhed, og du kan købe Ripple coins med euro direkte igennem BitStamps hjemmeside. Hvis du gerne vil vide, hvordan du køber Ripple igennem BitStamp, så skal du blot læse videre.

Første skridt: Opret en bruger

Før du overhovedet kan komme i gang med at benytte BitStamp, så bliver du først nødt til at oprette en bruger. Dette gøres ved at gå ind på deres hjemmeside: ”bitstamp.net”. På forsiden skal du vælge ”create account” eller ”register” oppe i menuen til højre.
Herinde skal du indtaste fornavn, efternavn, mail og land. Herefter skal du acceptere forretningsvilkårene og sætte kryds i boksen ”i’m not a robot”. Afslut med at klikke på ”register”.
Andet skridt: Bekræft din bruger og log ind
For at bekræfte din bruger skal du åbne din mail. Du skulle gerne have modtaget en mailbesked fra BitStamp. Inde på denne mail er der to oplysninger: ”Client ID” og ”Password”. Du bør skrive disse to oplysninger ned, da du skal bruge dem til at logge ind med. Her det vigtigt, at du ikke mister dit client ID, da du skal bruge dette til at logge ind med i fremtiden.
Du skal nu gå ind på BitStamps hjemmeside for at vælge ”login” under menuen øverst i højre hjørne. Her skal du logge ind med dit client ID og dit password, som du modtog fra BitStamp igennem mail.

Tredje skridt: Skift kodeord

Selvom du ikke kan skifte dit client ID, så kan du heldigvis skifte kodeord. Dette bør du gøre, da det ikke er ret sikkert at have dit kodeord stående i en mail. Efter du har logget ind, skulle du gerne blive ført til en side, hvor der øverst oppe står ”Your password is too old. Please change it now.” med stor rød skrift. Under denne tekst skal du skrive dit nuværende kodeord (det du modtog på mail) og vælge et nyt kodeord. Dette kodeord skal indeholde mindst ét tal samt et stort og et lille bogstav.
Når du har gjort dette, vil du blive logget ud. Du skal nu logge ind med dit client ID og dit nye selvvalgte kodeord.

Fjerde skridt: Verificer din konto

Efter at du har logget ind med dit nye kodeord, skulle du gerne blive ført til en side, hvor der øverst oppe står ”You have successfully changed your password” med grøn skrift. Under denne tekst skulle der gerne stå ”To verify your account please click here” – også med grøn skrift. Klik på denne tekst.
Du skulle nu gerne blive videresendt til en side, hvor der øverst står ”Status: unverified” med rød skrift. Under denne tekst bliver du nu præsenteret for to valgmuligheder: ”Personal account verification” og ”Corporate Account verification”. Hvis du er en privatperson, skal du vælge den førstnævnte. Hvis du bruger BitStamp i forbindelse med en virksomhed, skal du vælge den sidstnævnte. I denne guide antager vi, at du har valgt at registrere dig som en privatperson.

Femte skridt: Udfyld oplysningerne

Efter du har valgt, i hvilken forbindelse du benytter BitStamp, vil du nu blive videresendt til en side, hvor du først skal udfylde følgende oplysninger:
Fornavn (Skulle gerne være udfyldt)
Efternavn (Skulle gerne være udfyldt)
Adresse
Postnummer
By
Land (Skulle gerne være udfyldt)
Nationalitet (Skulle gerne være udfyldt)
Fødselsdato
Når du har udfyldt disse oplysninger, skal du erklære dit forhold til USA. Her skal du erklære, om du er amerikansk statsborger, har bosted i Amerika, og om du er skattepligtig i USA. Dette gøres ved at afkrydse ”yes” (ja) eller ”no” (nej) ud for hvert spørgsmål.

Sjette skridt: Upload ID og bekræftelse på bopæl

Når ovenstående er udfyldt, skal du længere nede på hjemmesiden uploade et ID. Dette ID kan være dit kørekort eller pas. Her skal du tage et billede af ID’et på forsiden og bagsiden, hvorefter du skal gemme billedet på din computer. Inde på BitStamp skal du nu klikke på ”vælg fil” under teksten ”Photo ID document”. Find billedet, og dobbeltklik på det. Gentag samme procedure for at uploade ID’ets bagside. Når ID’et er uploadet, skal du udfylde følgende oplysninger:
ID’ets udstedelsesdato
ID’ets udløbsdato
ID-nummeret
ID-typen (kørekort, pas osv.)
Når dette er gjort, skal du uploade et dokument, der bekræfter din bopæl. Dette gøres helt nederst, og dette kan blandt andet være en el- eller varmeregning. Afslut med at klikke på ”Submit verification request”. BitStamp vil nu gennemgå din verifikation og sende en mail, når din bruger er blevet godkendt.

Syvende skridt: Indsæt penge på din BitStamp konto

Når dine oplysninger er blevet godkendt, er du nu klar til at indsætte penge på din BitStamp konto. For at gøre dette skal du gå ind at vælge fanebladet ”deposit” under menuen øverst til højre. Herefter kan du vælge mellem en række underfaner, hvor du skal vælge ”EU Bank (SEPA)”, da det er denne betalingsmetode, der har færrest transaktionsgebyrer. Dette vil føre dig til en side, hvor du skal indtaste følgende:
Fornavn
Efternavn
Valutaen du ønsker at indsætte (”Account balance”)
Beløbet der skal overføres til din BitStamp konto (”Amount”)
Afslut med at klikke på den grønne knap med teksten ”Deposit”. Dette vil videresende dig til en side, hvor du modtager BitStamps bankoplysninger. Deres kontonummer skulle gerne stå ved siden af feltet ”IBAN”, og du skal gemme/huske tallene ud for feltet ”Message”.
Lav herefter en bankoverførsel fra en konto i dit navn til BitStamps konto, hvor du vedhæfter en besked med tallene fra tidligere. Indenfor 1-3 hverdage skulle du gerne modtage en mail, der meddeler dig om, at pengene er overført til din BitStamp konto. Når overførslen er bekræftet, er du klar til at købe Ripple coins.

Ottende skridt: Køb Ripple

Nu når du har penge på din BitStamp konto, er du klar til at købe Ripple coins. For at gøre dette skal du først vælge det rigtige marked. Der skulle gerne være en sort bjælke øverst på skærmen, men hvis der står noget andet end XRP/EUR med blå skrift på denne bjælke, så skal du klikke på teksten og vælge XRP/EUR.
Herefter skal du vælge fanen ”buy/sell” i menuen øverst til højre. Dette vil åbne nogle underfaner, hvor du skal vælge ”instant order”. Dette vil føre dig til en side, hvor du kan vælge mellem ”Buy XRP” eller ”Sell XRP”. Da du endnu ikke ejer nogen XRP, skal du vælge ”Buy XRP”. Indtast i feltet ”I want to spend”, hvor mange euro du ønsker at købe Ripple coins for. Afslut med at klikke på den grønne knap med teksten ”Buy XRP”.
Tillykke, du er nu den stolte ejer af Ripple coins.

Frivilligt skridt: Aktiver F2A

For at gøre din bruger mere sikker er det anbefalet, at du aktiverer 2FA. For at gøre dette skal du først hente appen ”google authenticator” til din telefon. Når denne app er installeret, skal du inde på BitStamp vælge fanen ”security” og underfanen ”Two-factor Authentification”. Herinde skal du klikke på knappen ”Enable Two-Factor authetification”. Dette vil føre dig til en side, hvor din autentifikationsnøgle er skrevet med rød skrift. Start med at skrive denne nøgle ned på et stykke papir. Herefter skal du udskrive QR-koden på din skærm. Når dette er gjort, skal du åbne ”google authentification” og scanne QR-koden. Når QR-koden er scannet, skulle der gerne komme en talkode frem på mobilskærmen. Indtast denne kode i feltet ”Verification code”. Afslut med at trykke på den grønne knap med teksten ”Enable Two-Factor Authentification” – du har nu aktiveret 2FA. Hver gang du nu prøver at logge ind, skal du åbne din ”google authenticator” og indtaste den kode, der står på skærmen.