Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/krypto365.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Hvad er Ripple? Læs alt om kryptovalutaen Ripple online

Hvad er Ripple

Ripple er en kryptovaluta, der skal gøre det muligt at handle på tværs af landegrænser, og kryptovalutaen er en af de ældste altcoins på markedet. Ripples historie går helt tilbage til 2004, hvor webudvikleren Ryan Fugger udtænkte ideen til et decentraliseret betalingssystem, der var henvendt til online fællesskaber. I dag er Ripple en af de største kryptovalutaer på markedet, og den bliver støttet af store banker og finansielle institutioner. Ripples popularitet er noget af en anormalitet, taget i betragtning af at Ripple er en af de mest centraliserede altcoins på markedet.

En kryptovaluta uden miners

Nogle roser Ripple for ikke at benytte sig af miners, mens andre kommer med heftig kritik af dette system. Da Ripple blev udgivet, blev alle coins, der nogensinde kunne komme i omløb, lavet. I alt blev 100 milliarder Ripple coins (også kendt som XRP) skabt. Dette medførte, at det ikke var nødvendigt at benytte miners til at producere Ripple coins. Firmaet bag Ripple [Symbol] Ripple Labs [Symbol] ejer i skrivende stund cirka 60 milliarder Ripple coins, og de udgiver disse coins i et stabilt tempo.

Det kan debatteres, hvorvidt dette er et godt system. En af de store fordele er selvfølgelig, at det ikke er nødvendigt med enorme mængder computerkraft i blockchainen. Derfor kan Ripple håndtere mange flere transaktioner end Bitcoin. Ripple kan håndtere over 100.000 transaktioner i sekundet, mens Bitcoin kun kan håndtere syv transaktioner i sekundet. Herudover tager det kun 4 sekunder at godkende en transaktion gennem Ripples blockchain, mens det tager omkring 10 minutter at godkende en bitcoin-transaktion. Sidste fordel er, at der ikke skal betales mining-gebyrer, og derfor har Ripple lave transaktionsomkostninger.

Men den største kritik fra modstandere af Ripple er, at Ripple har for meget magt over systemet, når de sidder på størstedelen af alle coins. Disse kritikere påstår, at Ripples centraliserede styreform, hvor en virksomhed bestemmer, hvor mange coins der er i omløb, er i konflikt med den decentraliserede filosofi, der underbygger kryptovalutaer.

Støttet af bankerne

Hvad der adskiller Ripple mest fra andre kryptovalutaer er deres forhold til banker. Hvor Bitcoin og andre kryptovalutaer prøvede at tage kontrollen fra bankerne, prøver Ripple at lave et samarbejde mellem banker og kryptovalutaen. Dette har medført, at Ripple i dag er støttet af nogle af verdens største banker, heriblandt Santander og American Express. Disse banker er med til at drive, at kryptovalutaen selv kan sætte transaktionsomkostningerne, da bankerne validerer transaktioner i blockchainen.

Fremtiden for Ripple

Det er svært at sige, hvilken fremtid der ligger foran Ripple. I de seneste år er Ripple blevet utroligt populær, men mange mennesker er uenige i Ripples centraliserede styringsform. Fortalere for Ripple påpeger, at Ripple er billigere at bruge, og der er en reel chance for, at den kan integreres i samfundet, når bankerne støtter valutaen. Ripple vil sandsynligvis ikke blive mindre populær med tiden, og Ripple er den kryptovaluta, der har mindst chance for at blive udkonkurreret af bankerne, da den allerede er støttet af mange store banker.