Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/krypto365.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Coinbase | Giganten inden for kryptobørser ⇒ [Dansk guide]

Coinbase – Giganten inden for kryptobørser

Coinbase startede i 2011 og er i løbet af seks år gået fra at være en lille virksomhed til at være en af de største kryptobørser på markedet. Med sin brugervenlighed og høje sikkerhed er Coinbase i dag en af de mest betroede kryptobørser. Hvis du er interesseret i Coinbases fordele og ulemper og ønsker at få et hurtigt overblik over denne kryptobørs, så er du kommet til det rigtige sted.

Den ældste børs på et nyt marked

Coinbases historie går helt tilbage til 2011. Dette lyder umiddelbart ikke som en gammel virksomhed, men her er det vigtigt ikke at glemme, hvor nyt kryptomarkedet rent faktisk er. Den første Bitcoin blev lavet i 2009, og de første Altcoins begyndte først at komme frem i 2011. Dette gør at hele markedet er nyt, og de kryptobørser, der kom først frem, har haft et forspring, som de nyere børser ikke kan prale af.

Coinbase blev oprettet af Brian Armstrong og Fred Ehrsam. Efter et år hvor de udviklede Coinbase, blev Coinbase offentliggjort i 2012 og var sammen med blockchain.info en af de eneste kryptobørser, der solgte Bitcoins for traditionelle valutaer. Coinbase begyndte i løbet af 2012 at blive stort, og det følgende år blev Coinbase finansieret af en række selskaber, som investerede flere millioner af dollars.

I de følgende år begyndte Coinbase at lave en række samarbejdsaftaler med en række store virksomheder, mens det fortsat væltede ind med investorer, som ønskede at investere penge i virksomheden.  I 2014 havde Coinbase allerede over en million brugere, og de begyndte at brede sig til andre lande end blot USA. I dag kan Coinbase benyttes i over 30 lande, heriblandt Danmark.

Coinbases mange fordele

I 2013 begyndte en række nye kryptobørser at komme frem, men meget få er blevet lige så store som Coinbase. Coinbase har en række fordele, der gør, at det vil blive svært for mange nyere kryptobørser at overhale Coinbase.

Høj sikkerhed og tillid

Alle internetbaserede kryptobørser har en indbygget sikkerhedsrisiko. Lige meget hvor ihærdige og grundige de er med deres sikkerhed, kan den aldrig garanteres. Men Coinbase har haft meget få sikkerhedsbrud, og de er forsikret mod eventuelle hackerangreb. Denne forsikring er ikke anderledes, end når bankerne forsikrer sig mod bankrøveri. I tilfælde af sikkerhedsbrud får alle forbrugere dækket helt op til 250.000 dollars. Dette er mere end rigeligt for de fleste investorer, og beløb der er så høje burde heller ikke være på internetbaseret wallet.

Men når dette så er sagt, skal det stadig bemærkes, at enkeltpersoner stadig har ansvar for at have en sikker adgangskode og holde alle sine loginoplysninger for sig selv. Dette har flere desværre erfaret på den bitre måde, efter at de er blevet hacket, for hvis din kode er ”1234”, er det meget svært for Coinbase at sikre din bruger.

En af måderne Coinbase sikrer en høj sikkerhed er ved at opbevare størstedelen af deres kryptovalutaer offline. Kun 2% af deres kryptovalutaer er opbevaret online. Udover dette enkrypterer de alt deres data, og alle medarbejder skal have en ren straffeattest. Dette er blot nogle af de metoder, Coinbase bruger til at sikre brugerens sikkerhed.

Med hensyn til tillid er Coinbase nok en af de mest betroede kryptobørser. De har bl.a. et supportcenter og fuldtidsansatte, der kun beskæftiger sig med kundeservice. Før i tiden var de ofte beskyldt for ikke at have hurtig kundeservice, men dette har de arbejdet hårdt for at forbedre, og nu om dage svarer de tilbage inden for en fornuftig tidsperiode. Herudover har Coinbase arbejdet tæt sammen med store virksomheder, og mange store investorer har set et potentiale i Coinbase, hvilket har ført til millioninvesteringer i virksomheden. Hvis man følger Bitcoins kurser inde på aktiemarkedet, bliver disse kurser leveret af Coinbase, og Coinbase er reguleret ligesom traditionelle virksomheder.

Alt dette gør, at Coinbase både er en betroet og sikker virksomhed, hvilket desværre ikke er tilfældet for alle kryptobørser.

En blanding af krypto og traditionelle valutaer

Mange kryptobørser handler udelukkende med kryptovalutaer, og det er ikke muligt at benytte traditionelle valutaer såsom den amerikanske dollar. Dette er ikke tilfældet med Coinbase. Coinbase giver mulighed for at købe kryptovalutaer såsom Bitcoins med amerikanske dollars, og omvendt kan du altid ”cash out” og sælge dine Bitcoins for traditionelle penge, som bliver overført direkte til din bankkonto.

Dette er en kæmpe fordel, og dette gør, at mange investorer bruger Coinbase som en ”bank”, hvor de altid kan veksle deres kryptovalutaer til traditionelle penge. Evne til at købe kryptovalutaer for traditionelle valutaer gør også, at Coinbase ofte er den første kryptobørs, nye investorer stifter bekendtskab med, når de skal have deres første Bitcoins. Mange virksomheder, der modtager kryptovalutaer, bruger Coinbase til at veksle deres kryptovalutaer, og det er muligt for virksomheder at få konverteret alle deres kryptovalutaer til traditionelle penge automatisk, når en betaling er gennemført.

At veksle kryptovalutaer til traditionelle valutaer er et kæmpe arbejde, og det er imponerende at Coinbase er i stand til at klare det. Det kræver højere sikkerhed og meget strengere reguleringer, så snart traditionelle penge er involveret, hvilket sikkert er en af grundene til, at det langt fra er alle kryptobørser, der tilbyder denne service.

Endnu mere imponerende er det, at Coinbase har været i stand til at tilbyde denne service og samtidig være en af de mest brugervenlige kryptobørser på markedet.

Nybegynderens første møde med kryptosamfundet

For størstedelen af alle investorer er Coinbase stedet, hvor de køber deres første kryptovaluta. De fleste potentielle investorer har læst lidt om emnet, måske har de spurgt venner og bekendte til råds, eller de har stillet spørgsmål på et forum dedikeret til kryptovalutaer. Herefter bliver de fleste rådgivet til at bruge Coinbase. Siden de nye investorer ikke kender markedet og er usikre på deres beslutning, er det utroligt vigtigt, at siden er intuitiv, pæn og let at bruge. Disse krav lever Coinbase uden tvivl op til. Deres hjemmeside er let at navigere, og du behøver ikke at være en teknologisk troldmand for at kunne bruge deres hjemmeside, og de services den tilbyder.

Hvis du på et tidspunkt bliver i tvivl, kan du altid klikke på deres supportside, og de har et telefonnummer, du kan kontakte, hvis du har problemer.

Første skridt – opret en bruger

Det er utroligt let at oprette en bruger på Coinbase. Når du er på forsiden, kan du enten indtaste din mail i tekstboksen og klikke på ”Get Started”, eller du kan trykke på knappen ”Sign Up” øverst i højre hjørne. Herefter bliver du videresendt til en side, hvor du skal indtaste dit fornavn, efternavn, mailadresse og vælge et kodeord. Afslut med at afkrydse boksen ”Jeg er ikke en robot” og deres forretningsvilkår, hvorefter du skal klikke på knappen ”CREATE ACCOUNT”. Du skal nu åbne din mail, hvor du gerne skulle have modtaget en besked fra Coinbase. Åben denne besked og tryk på linket ”Verify Email Address”. Dette sender dig videre til en side, hvor du skal indtaste dit telefonnummer. Når dette er gjort, modtager du en besked på telefonen, der indeholder en kode. Indtast denne kode og tryk ”submit”. Du er nu oprettet som bruger på Coinbase.

Andet skridt – Køb en kryptovaluta

Der er ikke meget sjovt ved at have en Coinbase bruger, hvis du alligevel ikke har nogle kryptovalutaer. Der er fire forskellige kryptovalutaer, du kan købe og sælge inde på Coinbase, eksemplet her er til dig, som gerne vil købe Bitcoins, men processen er identisk for alle valutaer, Coinbase sælger.

For at købe Bitcoins skal du oppe i navigationen vælge fanebladet ”Buy/Sell”. Dette fører dig til en side, hvor der står, at du mangler en betalingsmetode. Her skal du klikke på knappen ”Add a Payment Method”. Du har nu to valgmuligheder, enten skal du vælge ”Bank Account” eller ”Credit/Debit Card”. Hvis du vil i gang med det samme og ikke skal købe store mængder Bitcoins, kan du med fordel vælge ”Credit/Debit Card”, hvis det ikke haster, og du skal købe mange Bitcoins, bør du klart vælge ”Bank Account”. Du vil herefter blive bedt om at uploade et ID, dette ID kan enten været dit kørekort, pas eller andre officielle dokumenter, der bekræfter din identitet.

Når du har valgt en betalingsmetode, kan du herefter vælge mellem fire forskellige kryptovalutaer. Du bestemmer selv, hvilken valuta du vil købe, men den mest populære er klart Bitcoins. Du skal nu indskrive beløbet, du ønsker at købe for. Herefter vælger du hvilken wallet, kryptovalutaen skal sendes til. Hvis du køber Bitcoins, skal du vælge den, der hedder BTC Wallet. Afslut med at bekræfte at ordren er korrekt og klik på ”Buy”.

Tillykke, du har nu købt dine første Bitcoins.

Hvad gør jeg så nu?

Det er helt op til dig selv. Du kan enten bruge din nye kryptovaluta til at købe varer og ydelser for. Du kan holde på dem som en investering og håbe på, at kursen stiger i fremtiden. Du kan sælge dine Bitcoins for andre kryptovalutaer inde på Coinbase. Hvis du gerne vil have et større udvalg af kryptovalutaer, kan du oprette dig på en anden børs og sende dine coins til din wallet inde på denne kryptobørs.

Hvad end du gør med dine Bitcoins, så vil du før eller siden skulle ”cash out”, så du kan se dine eventuelle gevinster på din bankkonto. Dette er heldigvis ikke ret kompliceret og tager ganske kort tid.

Sælg dine coins for traditionelle penge

Når du en dag skal ”cashe out”, skal du inde på Coinbase klikke på fanebladet ”Buy/Sell”, dette fører dig til den samme side du brugte til at købe Bitcoins. Herind skal du klikke på ”Sell”, derefter skal du vælge, hvor mange bitcoins du ønsker at sælge. Hvis det hele skal sælges, kan du klikke på ”Sell Max” knappen. Herefter skal du vælge, hvilken wallet du ønsker at sælge fra. Hvis det er Bitcoins, du skal sælge, skal du vælge din BTC wallet. Herefter skal du vælge, hvilken konto pengene skal overføres til. Du kan tilføje en ny konto, eller bruge den samme konto du købte Bitcoins med. Afslut med at bekræfte at ordren er korrekt og klik på ”Sell”. Du vil nu modtage dine penge inden for tre dage.

Hvordan køber jeg andre valutaer end dem Coinbase tilbyder?

Hvis du har investeret i kryptovalutaer i en længere periode, er du måske fristet til at investere i andre valutaer.

Du kan desværre kun købe og sælge Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum og Litecoin inde på Coinbase. Derfor bliver du nødt til at oprette dig på en anden kryptobørs, hvis du ønsker at handle med nogle af de mindre valutaer.

Efter at du har oprette dig inde på en anden kryptobørs, skal du finde den elektroniske adresse til din wallet på denne børs. Hvis du f.eks. gerne vil sende Bitcoins fra Coinbase til Bittrex, skal du inde på Bittrex finde din Bitcoin wallet og klikke på ”Generate Address”, dette generer en adresse til din Bitcoin wallet på Bittrex. Kopier denne adresse. Når du har den elektroniske adresse, skal du inde på Coinbase klikke på fanebladet ”accounts”. Herefter klikker du på den wallet, du gerne vil sende penge fra. Hvis det er Bitcoins, du skal sende, skal du derfor vælge din BTC wallet. Under denne wallet skal du klikke på knappen ”Send”. Der vil nu komme en dialogboks, hvor du skal indtaste adressen på den wallet, du ønsker at sende til. Her skal du indsætte adressen, som du har kopieret. Nu skal du blot trykke ”continue”, og du har sendt penge til en wallet på en anden børs og er klar til at handle med de kryptovalutaer, som denne børs tilbyder.

At modtage penge til din digitale wallet på Coinbase er ligeså let. Det eneste, du skal gøre, er at klikke på ”Receive” under en af dine wallets, her får du nu en elektronisk adresse, som du kan bruge til at modtage kryptovalutaer med.

Coinbases begrænsninger

Selvom Coinbase er perfekt for nybegyndere og for alle, der gerne vil veksle deres kryptovalutaer, har den desværre nogle begrænsninger. Disse begrænsninger gør, at det ofte ikke er hensigtsmæssigt udelukkende at benytte Coinbase.

Et lille udvalg af kryptovalutaer

En af de store problemer er, at Coinbase kun giver mulighed for at handle med fire forskellige valutaer. Dette er tilstrækkeligt for nye investorer og personer, der benytter kryptovalutaer som et betalingsmiddel. Men det fjerner muligheden for at investere i nye kryptovalutaer, der kunne gå hen og blive store i fremtiden. Derfor er det anbefalet, at du før eller siden begynder at bruge andre børser, da der ofte er mange penge at hente i de nyere og mindre kryptovalutaer.

Høje gebyrer

Coinbase tager nogle relativt høje gebyrer. Disse gebyrer ligger mellem 1,5% og 4% alt efter, hvilken betalingsmetode du bruger. Selvom et gebyr på 4% ikke lyder af meget, betyder det altså, at du skal trække 4% fra din indtjening. Hvis du har købt Bitcoins, som herefter stiger med 5%, betyder det reelt set, at du kun har tjent 1% pga. gebyrerne. Dette er heldigvis ikke så stort et problem, da de fleste kryptovalutaer stiger med meget mere end bare 5%.

Som udgangspunkt kan du minimere dine gebyrer ved at bruge direkte bankoverførsler fremfor kredit/debetkort. Men ulempen ved bankoverførsler er, at en bankoverførsel kan tage op til tre dage. Hvilken betalingsmetode, du skal benytte, afhænger af situationen og dine præferencer. Hvis du gerne vil betale højere gebyrer for at modtage dine coins med det samme, skal du vælge kortbetaling. Men hvis det ikke haster, og du gerne vil spare penge, bør du klart vælge en traditionel bankoverførsel.

Deres kurser er ikke 100% live

Coinbases kurser er desværre ikke 100% live som andre kryptobørser. Dette er sandsynligvis et bevidst valg, da det ville være svært at veksle kryptovalutaer, hvis kursen ændrede sig konstant. Udover dette ville det sandsynligvis skræmme mange nybegyndere, hvis de blev bombarderet med konstante opdateringer. Men når dette er sagt, så har Coinbase meget præcise kurser, og hvis du vil have liveopdateringer, kan du bruge gdax, hvilket også er en markedsplads, som Coinbase ejer. Men denne børs er en del mere kompliceret.

Hvad Coinbase bør bruges til

Coinbase er børsen, der lokker nye investorer til og giver dem ”blod på tanden”, så de får lyst til at prøve kræfter med andre kryptovalutaer. For at investere i andre kryptovalutaer skifter de fleste investorer på et tidspunkt kryptobørs, men de forlader aldrig helt Coinbase. De fleste bruger Coinbase til at ordne en type opgaver, mens de bruger andre kryptobørser til at ordne andre opgaver.

For mange investorer er andre kryptobørser stedet, hvor de handler, mens Coinbase fungerer som en ”bank”, hvor de kan veksle deres kryptovalutaer til traditionelle valutaer. Hvis du tjener penge på en Altcoin, skal du blot veksle den til Bitcoins, hvorefter du altid kan veksle dem til traditionelle penge inde på Coinbase.

Hvis du investerer store summer penge, er det også en fordel at bruge flere børser af sikkerhedsmæssige årsager. En hjemmeside er altid i risiko for hackerangreb, og derfor er det anbefalet, at du bruger flere børser, så du ikke mister alle dine investeringer, hvis det værste skulle ske.