Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/krypto365.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Exodus wallet - sikker og brugervenlig | Krypto365.dk

Exodus wallet – en ny brugervenlig krypto wallet

Exodus er en software-wallet, der kan downloades til din pc. Den blev officielt udgivet i 2016, så den er relativt ny sammenlignet med mange andre wallets. Exodus er en utrolig brugervenlig wallet, der giver dig direkte adgang til kryptobørsen Shapeshift, uden at du skal registrere dig eller uploade identifikation. Hvis du ikke har planer om at opbevare store mængder kryptovalutaer på din wallet, er Exodus perfekt til dig. Hvis du har mange penge i kryptovalutaer, bør du dog overveje en anden wallet.

En ekstrem brugervenlig wallet

Der er ingen tvivl om, at Exodus er lavet med fokus på brugeroplevelsen. Den har et pænt interface, som du selv kan tilpasse. Herudover har Exodus en række forskellige diagrammer, der giver dig et hurtigt overblik over dine kryptovalutaer. Exodus har også en række forskellige features, der alle sammen er meget intuitive og lette at benytte.

Exodus er derfor en wallet, der er god til trænede investorer, der har investeret i kryptovalutaer længe, samt nybegyndere, der aldrig har brugt en kryptobørs før.

En wallet, en kryptobørs og en portefølje på samme tid

Exodus består af tre elementer: En wallet, en kryptobørs og en portefølje. Din wallet giver dig et overblik over den valgte kryptovaluta, og du kan se hele din transaktionshistorik. Herudover kan du selvfølgelig sende og modtage coins. Hvis du har mange transaktioner, kan du sortere din transaktionshistorik efter modtagelse, afsendelse og vekslede coins. Denne feature er selvfølgelig ikke livsnødvendig, men dog en elegant tilføjelse til en allerede godt designet wallet.

Hvis du gerne vil have et overblik over alle dine nuværende coins, er det også muligt at bruge Exodus som en portefølje. Under siden ”portfolio” kan du se et cirkeldiagram, der viser, hvor mange coins du ejer, og hvor stor en procentdel hver kryptovaluta udgør af dine samlede aktiver.

Hvis du gerne vil veksle kryptovalutaer, behøver du ikke at gå ind på en kryptobørs. Exodus har nemlig integreret kryptobørsen Shapeshift. Du behøver ikke at registrere dig eller uploade identifikation for at veksle kryptovalutaer gennem Shapeshift, og hele vekslingsprocessen kan klares gennem app’en.

Hvilke coins kan opbevares på en Exodus wallet?

Exodus er en wallet, der understøtter en række forskellige kryptovalutaer. Den understøtter i skrivende stund over 30 forskellige kryptovalutaer heriblandt Bitcoin, Litecoin, Dash, Ethereum og Golem. Udover dette arbejder udviklerne konstant på at gøre Exodus i stand til at understøtte flere kryptovalutaer.

Hvilke enheder kan Exodus fås til?

Exodus kan hentes til Windows, Mac eller Linux helt gratis gennem deres hjemmeside. Du henter blot programmet, hvorefter du åbner det og starter installationen. Til tider skal Exodus wallet opdateres. Dette kan app’en desværre ikke gøre automatisk, og derfor bliver du nødt til at gentage installationsprocessen, når programmet skal opdateres. Dog mister du ikke dine data, når du geninstallerer applikationen.

Exodus kan desværre ikke fås til telefonen. Dog er der planer om at lave en Exodus-app til telefoner i fremtiden, men desværre har udviklerne ikke kommet med en specifik dato for sådan en app.

Gendannelse af din wallet

Selvom din Exodus-applikation er på din computer, betyder det ikke, at du mister din wallet, hvis computeren går i stykker eller bliver stjålet. Din wallet kan gendannes på to måder. Den første metode er vha. et ”word seed”. Et seed er en sætning på 12 autogenererede ord, som du skal bruge til at genoprette din wallet. Du må ikke miste disse 12 ord, da du så ikke kan genoprette din wallet, hvis du mister adgangskoden til din mail, eller din pc går i stykker eller forsvinder.

En lettere metode for genoprettelse af din wallet er vha. din mail. Når du opretter en konto, tilsendes du en mailbesked, der indeholder et link til genoprettelse. Du skal blot klikke på linket og indtaste din kode, hvorefter din wallet bliver gendannet.

God kundeservice

Alt for mange krypto wallets og andre kryptorelaterede produkter og ydelser har en ringe kundeservice. Ofte er dette et resultat af manglende kapital. Mange krypto-produkter er open source og gratis, og derfor har udviklerne simpelthen ikke råd til at hyre medarbejdere til kundeservice. Det lader dog til, at Exodus er en undtagelse. Utrolig mange mennesker har haft en god oplevelse med Exodus’ kundeservice, og det lader til, at Exodus bruger mange ressourcer på at give kunderne en god kundeservice. Exodus kan kontaktes gennem mail, og ifølge mange anmeldere får du hurtig respons fra Exodus’ kundeservice. Hvis du gerne vil prøve at fikse problemet selv, har Exodus over 100 forskellige artikler på deres supportcenter, der forklarer alt fra gebyrer til fejlfinding. Hvis dette ikke er nok, har de en lang FAQ (engelsk forkortelse for ”oftest stillede spørgsmål”), der kan besvare de fleste spørgsmål, du har.

Exodus’ gebyrer

Exodus tager ingen transaktionsgebyrer for at overføre eller modtage kryptovalutaer. Dette betyder dog ikke, at du slipper for at betale transaktionsgebyrer. Alt efter hvilken kryptovaluta du benytter, skal du betale transaktionsgebyrer til miners i blockchainen. Ingen af disse transaktionsgebyrer går til Exodus. Dog tager Exodus gebyrer for at veksle kryptovalutaer. Her tager Exodus en procentdel af de penge, der skal veksles, som betaling for at veksle valutaerne. Denne procentdel ligger mellem 1% og 3% alt efter mængden af kryptovalutaer, der skal veksles.

Er Exodus sikker?

Som udgangspunkt er Exodus relativt sikker. I modsætning til nogle web wallets gemmes ingen nøgler på en server, så hackerangreb skal ske direkte på din pc. Dog har Exodus også nogle sikkerhedsproblemer. For det første er din wallet kun beskyttet af et kodeord. Derfor kan en hacker let få adgang til din wallet vha. en keylogger, som er et stykke simpelt malware, der overvåger dine tastaturindtastninger. Ved blot at tilføje 2FA (Two Factor Authentication), hvor du skal bekræfte alle login på din mail eller telefon, ville en Exodus wallet være en del mere sikker.

Bør jeg bruge en Exodus wallet?

Du bør anskaffe dig en Exodus wallet, hvis du har en computer, der ikke er fyldt med malware, og hvis du ikke har store mængder kryptovalutaer i din wallet. En Exodus wallet er nemlig god til både nybegyndere såvel som trænede kryptoinvestorer, da den er meget brugervenlig og intuitiv, mens den samtidig har en række gode features.

Dog er en Exodus wallet ikke sikker nok, hvis du har mange kryptovalutaer. Så længe der ikke er 2FA, kan et simpelt stykke malware være nok til at få adgang til din wallet. Hvis du har mange coins, bør du derfor overveje at benytte en hardware eller en papir-wallet.