Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/krypto365.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Ethereum wallet – se dine muligheder | Krypto365.dk

Hvilken Ethereum wallet bør jeg benytte?

Ethereum – også kendt som ”den digitale olie”, ETH og ether – er en af de mest spændende kryptovalutaer på markedet. I dag er Ethereum en af de mest populære kryptovalutaer, hvilket har medført, at der er tonsvis af forskellige wallets, der kan opbevare Ethereum coins. Det kan være svært at finde den bedste wallet til ether, da der er så mange tilgængelige wallets, og de påstår alle sammen, at de er den bedste wallet på markedet.

Du skal dog huske, at der ikke findes én wallet, der er den bedste til at opbevare Ethereum. Den bedste Ethereum wallet er en wallet, der passer til dine behov, og som har den nødvendige sikkerhed.

Inden du vælger en Ethereum wallet

Før du anskaffer dig en wallet til ether, bør du overveje, hvad du skal bruge dine ether coins til. Ethereum er meget mere end blot en kryptovaluta, og derfor skal du også tage stilling til, om du ønsker at udvikle applikationer på Ethereums blockchain. Hvis dette er tilfældet, skal du vælge nogle helt bestemte wallets, der giver adgang til app-udvikling på Ethereums blockchain. Herudover skal du tage stilling til, om du ønsker at opbevare store mængder ether. Hvis du gerne vil opbevare mange ether coins, bør du anskaffe dig en hardware wallet eller en papir-wallet, der tilbyder høj sikkerhed. Du bør også gøre det klart, om du ønsker at holde på dine ether coins, eller om du ønsker at handle med dem regelmæssigt. Hvis du skal have mulighed for at handle med Ethereum regelmæssigt, bør du have en desktop wallet eller en web wallet. Dog har disse wallets lavere sikkerhed. Hvis du har mange ether coins og gerne vil have mulighed for at handle med nogle af dem regelmæssigt, kan du have to wallets: En sikker hardware eller papir-wallet, hvor du opbevarer størstedelen af dine coins, og en desktop eller web wallet, der indeholder nogle af dine ether coins, som du kan bruge til at handle med.

Hvis du bruger Ethereum som et betalingsmiddel, eller hvis du gerne vil have adgang til din Ethereum wallet når som helst, kan du vælge en Ethereum wallet til telefonen. Disse wallets er nemme at tilgå, og du kan oftest synkronisere flere enheder. Du bør dog være opmærksom på, at den øgede mobilitet kan komme på bekostning af sikkerheden.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Hvordan ved jeg, om min Ethereum wallet er sikker?

Hackere har længe været på jagt efter kryptovalutaer, da kryptovalutaer er anonyme. Det betyder, at du ikke kan få refunderet dine coins, hvis du mister dem. Derfor er det utrolig vigtigt, at din krypto wallet har sikkerheden i orden. Den eneste måde at være fuldstændig sikker er ved at opbevare dine ether coins offline. Dog er dette besværligt og i nogle tilfælde uhensigtsmæssigt. Det næstbedste, du kan gøre, er at sikre dig, at udviklerne af din wallet har foretaget de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger. Hvis du ikke benytter en web wallet, skal din wallet helst have en privat nøgle. Dette er en nøgle, som kun du kender til, og den bruges til at sende Ethereum. Herudover skal det være muligt at gendanne din wallet, hvis du skulle miste den. Der er flere måder, hvorpå en wallet kan gendannes, men den mest udbredte metode er vha. en gendannelsessætning – også kendt som et ”seed”. Ofte er denne gendannelsessætning en sætning på 12 autogenererede ord, som bruges, hvis enheden, som dine coins er på, forsvinder eller går i stykker. Du må aldrig gemme denne gendannelsessætning digitalt. Hvis du gør dette, kan din wallet ikke blive gendannet, hvis din computer går i stykker. Nogle enkelte wallets kan genoprettes via din mail, men dette er en mindre sikker måde at gendanne din wallet, da hackere kan gendanne din wallet, hvis de har adgang til din mail. For at maksimere din sikkerhed er det også en god idé at benytte en wallet, der har 2FA. Dette betyder, at du altid skal bekræfte overførsler eller login via din mail eller telefon. Dette er en utrolig sikker løsning, da hackere skal have adgang til to forskellige enheder for at benytte din wallet. Herudover kan du altid se, hvis nogle prøver at lave en overførsel, hvilket giver dig mulighed for at overføre dine coins til en anden wallet. Det er også altid godt at benytte en wallet, der har et aktivt udviklerhold og fællesskab bag sig. Et aktivt udviklerhold med et stort fællesskab betyder både, at mange mennesker kan lide at benytte denne wallet, og at du er sikker på, at din wallet altid er opdateret til at modstå de nyeste IT-trusler.

Sidst men ikke mindst bør din wallet være brugervenlig og have et ordentligt design. Hvis din wallet er brugervenlig, er der meget mindre risiko for menneskelige fejl. F.eks. skal det altid være meget tydeligt, hvilken nøgle der er privat, og hvilken nøgle der er offentlig.

Gode Ethereum hardware wallets

Hvis du søger en hardware wallet til Ethereum, så er Trezor og Ledger Nano S. nogle af de bedste på markedet. De koster i skrivende stund omkring 100 dollars, men denne pris varierer efter forhandleren og produktets popularitet. Begge wallets er utrolig sikre, og de kan opbevare mange forskellige kryptovalutaer. Begge hardware wallets er stort set lige sikre og lige brugervenlige. Derfor kan du blot vælge den billigste af disse to.

De bedste Ethereum web wallets

Mange investorer benytter en web wallet. Disse wallets er ofte meget brugervenlige, og du har mulighed for at veksle dine coins til andre valutaer meget hurtigt. De fleste web wallets oprettes gennem en kryptobørs, men det er muligt at finde websider, der udelukkende tilbyder wallets. Dog skal du huske, at en web wallet aldrig er lige så sikker som desktop, hardware og papir-wallets, da du overlader al sikkerheden til en tredjepart. Der har været flere historier, hvor kryptobørser er blevet hacket, og kunder har mistet coins for flere millioner dollars. Hvis du vælger en web wallet, skal du derfor være sikker på, at websiden har sikkerheden i orden. Ofte beskriver mange websider, hvordan de holder dine coins sikre, og nogle kryptobørser forsikrer sig mod hackerangreb. Herudover skal det helst være muligt at aktivere F2A.

De bedste web wallets, der lever op til disse krav, er coinbase og blockchain.com. Begge hjemmesider er utrolig populære og har høj sikkerhed i forhold til, at de er en web wallet. Coinbase forsikrer dine coins mod hackerangreb, der ikke er selvforskyldt, og Blockchain.com giver dig mulighed for at blokere alle loginforsøg gennem en Tor-browser. Dog bør du aldrig have for mange coins stående på en web wallet.

De bedste Ethereum desktop wallets

En desktop wallet går under mange navne. Den er bl.a. kendt som en skrivebords-wallet og en klient/client wallet. En desktop wallet er en wallet, som du henter til din pc. Oftest kan de fås gratis, og de er lette at hente og installere. En desktop wallet er ofte en del mere sikker end en web wallet, men de er ikke lige så sikre som en hardware eller en papir-wallet, da din computer kan have malware. To gode desktop wallets er Exodus og Jaxx. Exodus er utrolig brugervenlig, og den kan gendannes via mail eller vha. et seed. Exodus er en wallet, der kræver internetadgang for at blive benyttet, men den har dog stadig en høj sikkerhed, og din nøgle ender ikke på nogen server. En Jaxx wallet er en temmelig sikker desktop wallet, da den ikke kræver internetadgang for at blive benyttet. Herudover kræver Jaxx ikke, at du opretter en bruger eller registrerer dig. Derfor er mange anonymitetsforkæmpere vilde med Jaxx. Jaxx kan ligeledes gendannes med et seed. Begge wallets understøtter mange forskellige kryptovalutaer, og Jaxx kan fås til telefon og pc. Det er muligt at veksle dine coins direkte gennem både Jaxx og Exodus nemt og hurtigt.

Begge wallets er temmelig sikre, men du bør ikke opbevare store mængder coins på disse, da de ikke har F2A.

Ether wallets, der giver adgang til Ethereums blockchain

Hvis du er en udvikler, der interesserer dig for blockchain-teknologi, bør du klart overveje at benytte en wallet, der giver dig adgang til Ethereums blockchain. Du kan bl.a. benytte MyEtherWallet. Dette er en web wallet, hvor al sikkerheden ordnes på klienten. Dette vil altså sige, at du ikke overlader sikkerheden til tredjeparter. Når du opretter en wallet på MyEtherWallet, laver din computer en nøgle, der ikke sendes til nogen server. Dette betyder, at du alene er ansvarlig for sikkerheden, hvilket både er godt og skidt. Hvis du følger oprettelsesinstruktionerne grundigt, er denne wallet meget sikker. Du kan oprette lige så mange wallets, du vil, uden at oprette en bruger, og disse wallets kan tilkobles en hardware wallet. Denne wallet giver dig mulighed for at lave og benytte smart contracts, hvilket er en god feature for udviklere såvel som virksomhedsejere, der tager imod ether.

Derudover er Metamask et godt alternativ eller supplement til MyEtherWallet. Metamask er en Google Chrome-udvidelse, som giver dig mulighed for at oprette wallets, benytte smart contract og decentraliserede apps (også kendt som dApps) på Ethereums blockchain. Metamask minder om MyEtherWallet, da dine nøgler ikke opbevares på nogen server, og alle dine informationer krypteres på klienten.

Den bedste Ethereum papir-wallet

En papir-wallet er en af de mest sikre måder at opbevare kryptovalutaer. Alle papir-wallets er offline, så de er utilgængelige for hackere. Selvom en papir-wallet tilbyder større sikkerhed, så er det ikke nødvendigvis den bedste måde at opbevare dine coins. En papir-wallet er nemlig mere besværlig at benytte end andre wallet-typer. Derfor bør du kun benytte en papir-wallet, hvis du har planer om at opbevare dine coins i en længere periode. En papir-wallet er blot et stykke papir, hvor din private og offentlige nøgle er nedskrevet. Ofte er en papir-wallet udstyret med en QR-kode, som du kan scanne med telefonen, så du er fri for at indtaste din nøgle, når du skal modtage og afsende coins. Da dine nøgler er nedskrevet på et stykke papir, er det vigtigt, at du ikke mister papiret. De fleste papir-wallets kan nemlig ikke gendannes. Derfor risikerer du at miste alle dine coins, hvis du mister papiret. Personer med mange coins, som benytter en papir-wallet, gemmer oftest deres papir-wallet i en bankboks. Hvis du ikke kender meget til ether og kryptovalutaer, er du dog bedre tjent med at betale lidt ekstra for at benytte en hardware wallet. En papir-wallet kan også bruges til andet end at opbevare store mængder Ethereum. Den, der har papiret i sin besiddelse, ejer den pågældende wallet. Derfor er papir-wallets en god måde at give kryptovalutaer i gave, da du på denne måde kan give digitale kryptovalutaer på et fysisk stykke papir.

Hvis du opretter en wallet på MyEtherWallet, får du helt automatisk en papir-wallet, som du skal udskrive. Herefter kan du altid sende og modtage ether via MyEtherWallet og nøglerne på dit papir. En papir-wallet har dog nogle sikkerhedsrisici, når du skal bruge dine coins. Når du skal overføre coins fra din papir-wallet, skal du indtaste din private nøgle på en hjemmeside. Derfor skal du være sikker på, at den computer, du benytter, ikke har malware.

Sådan fungerer en wallet

Når du benytter en wallet, er det vigtigt at vide, hvordan den fungerer. En wallet består af to nøgler: En offentlig og en privat. Den private nøgle må ikke deles med andre, og den skal bruges til at overføre coins fra din wallet. Den offentlige nøgle må du dele med alle, da den bruges til at modtage coins med. Du skal huske, at de fleste wallets kun understøtter nogle bestemte kryptovalutaer. Derfor skal du altså være sikker på, at din wallet understøtter den kryptovaluta, du ønsker at modtage.

Hvis du er i tvivl om, hvordan en wallet fungerer, kan det være en god idé at købe coins for et meget lille beløb til at starte med. Herefter kan du prøve at oprette nogle forskellige wallets og sende nogle coins frem og tilbage mellem dine forskellige wallets. Ved at gøre dette lærer du, hvordan en wallet fungerer, og du risikerer ikke at miste en masse penge, hvis du kommer til at lave en fejl.

Du skulle nu gerne være klar til at tage en informeret beslutning, inden du vælger en wallet til Ethereum.