Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/krypto365.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Ripple Wallet - Hvilken wallet er bedst? Læs vores danske guide

Ripples kryptovaluta XRP er en af de kryptovalutaer, hvor du skal tænke dig om, inden du anskaffer dig en wallet, da det i flere tilfælde kræver, at du som minimum har 20 XRP, inden du overhovedet kan oprette en wallet. Derfor bør du vælge en wallet, der kan klare de fleste opgaver, så du ikke bare bruger dine XRPs på forskellige wallets. Inden vi gennemgår de forskellige wallets, skal du dog først kende dine behov, så du ved, hvilken wallet du skal vælge.

Software, hardware, papir eller web wallets – hvilken skal jeg vælge?

Der er som udgangspunkt fire forskellige wallets, og de har alle deres fordele og ulemper. Den mest almindelige wallet for nye investorer er en web wallet. Dette er en wallet, du har igennem en webside – oftest er denne webside en kryptobørs. Fordelen ved denne wallet er, at du meget let kan veksle dine valutaer til traditionelle penge, men da det er en online wallet, overlader du sikkerheden til en anden virksomhed. Derfor bør du kun bruge denne wallet, hvis du er ny, eller du ikke har ekstremt mange coins.

Hvis du gerne vil have højere sikkerhed, kan du bruge en software wallet. Dette er egentlig bare et program, du henter til computeren, hvorefter din wallet er opbevaret på din computer. Software wallets er ofte temmelig lette at forstå, og hvis du kender lidt til computere, kan du gøre din software wallet meget sikker. Med en software wallet har du dog selv ansvaret for din sikkerhed, og hvis du er i tvivl, om du har styr på IT-sikkerheden, er du bedre tjent med en anden type wallet.

Hvis du har mange coins og gerne vil have en høj sikkerhed, kan du vælge at benytte en hardware wallet. Denne type wallet er ligesom et USB-stik, som opbevarer alle dine coins. Denne wallet er meget sikker, men den koster penge, og hvis du kun har meget få kryptovalutaer, kan det ofte bedre svare sig at benytte en software wallet eller web wallet.

Den sidste wallet er en papir-wallet. Dette er egentlig bare et stykke papir, hvor din nøgle og din wallet-adresse står på. Denne wallet har en række fordele. For det første er den utrolig sikker, og for det andet er det den letteste måde at give kryptovalutaer i gave, og de er oftest gratis. Men de kan være svære at forstå, og hvis de går i stykker eller forsvinder, så har du mistet alle dine coins i denne wallet – derfor skal papir-wallets opbevares sikkert.

En XRP web wallet

Hvis du ikke ejer nogen kryptovalutaer og ikke har planer om at investere store summer penge, er en webbaseret wallet en ganske fornuftig løsning. Der er en række kryptobørser, du kan få en wallet igennem. Her er der to ting, du skal undersøge, hvis du vælger en web wallet igennem en kryptobørs. For det første skal du undersøge, hvordan websiden håndterer sikkerheden. En god kryptobørs opbevarer nogle af sine kryptovalutaer offline, så de er utilgængelige for hackere. Herudover skader det ikke, at de delvist krypterer brugerens informationer. For din egen sikkerheds skyld er det bedst at vælge en webside, der bruger F2A (2 factor authentification). Med F2A skal du ud over at indtaste mail og adgangskode også bekræfte dit login igennem mail eller sms.

Nogle af de mest populære kryptobørser til at opbevare XRP er blandt andet BitStamp eller Bittrex – begge har god sikkerhed, og BitStamp henvender sig specifikt til europæere. Hvis du bruger en web wallet, har du desuden den fordel, at du ikke skal have 20 XRP for at aktivere din wallet, da kryptobørserne ofte betaler aktiveringsgebyret

Software wallets

Der er mange software wallets til Ripple, men en af de meget populære er Toast. Toast har ikke en masse features, men den er simpel at bruge og byder på høj sikkerhed. Udviklerne af Toast påstår ligefrem, at den er ”Simple enough for your grandma but safe enough for a swiss banker”. Det kan selvfølgelig debatteres, hvorvidt din bedstemor vil være i stand til at benytte Toast, men en ting er sikkert: Toast er utrolig simpel at bruge, når først du har installeret applikationen. For at bruge Toast skal du gøre følgende:

  1. Download Toast fra deres hjemmeside
  2. Indtast en 6-cifret pinkode efter eget valg (husk at gemme denne pinkode)
  3. Indtast et kodeord (gem ligeledes dette kodeord)
  4. Indtast et gendannelseskodeord (det skal bruges, hvis du glemmer ovenstående koder)
  5. Tilføj en ny bruger
  6. Du modtager nu en elektronisk adresse, du kan sende XRP til

Nu er du næsten klar til at bruge Toast. Men du skal sende minimum 20 XRP til din toaster wallet for at aktivere den. Hvis du overhovedet ikke kan undvære dine Ripple coins, kan du også hente Toaster til din mobil, hvor oprettelsesprocessen er den samme som med skrivebordsapplikationen.

En hardware wallet

Hvis du har besluttet dig for at bruge en hardware wallet, kan du bruge Ledger Nano S. Den koster omkring 100 dollars, og med denne wallet kan du opbevare over 20 forskellige kryptovalutaer. Desuden har den en skærm, der holder dig opdateret om ændringer i din wallet. Herudover kan du gendanne din wallet, hvis din hardware skulle gå i stykker, og den er stort set umulig at hacke. Men 100 dollars er dog mange penge at betale, hvis du ikke har store summer XRP.

En papir-wallet

En papir-wallet indebærer, at du laver en wallet, hvorefter du skriver din offentlige adresse og din private nøgle ned på et stykke papir. Der er flere måder, hvorpå du kan lave en ny wallet, blandt andet gennem Bithomp, hvor du blot skal klikke på knappen ”generate”, hvorefter du modtager en adresse, som skal bruges til at modtage coins med og en nøgle, du skal bruge til at sende coins med. For at sende coins fra din papir-wallet skal du downloade en offline klient-wallet, dette kan blandt andet gøres inde på Github.  

Det vigtigste at huske på med en papir-wallet er aldrig at miste papiret med din offentlige adresse og din private nøgle – uden disse er dine Ripple coins væk for altid.

Hvis du ikke har mange XRP, er en papir-wallet – ligesom en hardware wallet – måske til mere besvær end gavn, og du er sandsynligvis bedre tjent med at benytte en software wallet eller en web wallet. Men du skal under alle omstændigheder vælge din wallet med omhu, da det koster 20 XRP at aktivere den, og hvis sikkerheden ikke er i orden, kan du miste alle dine coins.