Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/krypto365.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Hvad er Ethereum? Læs alt om Ether i denne artikel

Hvad er Ethereum

Ethereum er en teknologisk platform, der ligesom Bitcoin er baseret på blockchain-teknologien. Ethereums kryptovaluta hedder ether og er i dag den andenstørste kryptovaluta på markedet, kun overgået af bitcoins. Da Ethereum blev udgivet tilbage i 2014 lagde ethers kurs på blot 1 dollars, men i dag er kursen helt oppe på 600 dollars. Ether kaldes også for ”digital olie”, da den ikke kun bruges til at lave betalinger. For at forstå Ether bedre er det vigtigt først at forstå, hvordan internettet fungerer i sin nuværende form

Få $10 gratis i Ethereum

Internettet i dag – klient/server-forholdet

Hver gang du går ind på en hjemmeside, bruger du en browser. Et eksempel på en browser er Google Chrome, Internet Explorer eller Safari for Mac. Din computer og din browser danner tilsammen en såkaldt klient. Klientens job er at hente data fra en ekstern server og vise disse data i din browser. En server er en computer, der kører døgnet rundt og gemmer disse data. Serverne er ofte ejet af store virksomheder, og hvis du derfor vil have din egen hjemmeside, skal du betale virksomheden for at opbevare dataen til din hjemmeside.

Når du indtaster en hjemmesideadresse i browseren, ”spørger” klienten serveren, om den vil finde dataen for hjemmesiden, du har indtastet. Hvis du har indtastet hjemmesideadressen korrekt, sendes disse data tilbage til dig, og browseren omdanner alle koderne, som hjemmesiden består af, til billeder og tekst.

Ether vil væk fra klient/server-forholdet

Brian Behlendorf, skaberen af serveren Apache, beskrev klient/server-forholdet som ”internettets arvesynd”. Mange internet-entusiaster er enige med Behlendorf, da internettet var skabt til at være et decentraliseret netværk, hvor alle deltog på lige fod. Ved at lade store virksomheder opbevare vores data, overlader vi kontrollen over internettet til virksomheder såsom Google.

Problemet med dette er, at disse virksomheder kan bestemme, hvem der har adgang til deres platform, og hvem der ikke har. Apple bestemmer, hvilke apps der kommer ind på App Store, og hvis udviklerne ikke følger apples retningslinjer, bliver appen slettet, hvilket både skader brugerne og udviklerne af appen. Ud over dette overlader vi vores vigtigste data til andre virksomheder, der kan videresælge vores oplysninger og ved at have alle data samlet på en central server, kan et hackerangreb påvirke millioner af mennesker.

Disse problemer har længe været kendt, og blockchain-teknologien var en måde at give kontrollen tilbage til forbrugerne. Selvom Bitcoin var en vigtig spiller i kampen for decentralisering, så decentraliserede Bitcoin kun vores betalingssystem. Ethereum ønsker derimod at decentralisere alle apps og med tiden hele internettet.

Digital olie

Ethereum gør internettet mere decentraliseret ved at have tusindvis af ”noder”, der alle sammen fungerer som en server. Alle kan blive en node og ved at blive en miner, bliver du automatisk en node. Kun brugeren selv har adgang til sine data, og det er kun dig som bruger, der kan ændre dine personlige data. Med denne teknologi kan alle oprette en app, og tredjeparter kan ikke ændre eller slette denne app.

Hver gang udvikleren af en app laver en ændring, sendes denne ændring til alle ”noderne”, som herefter registrerer ændringen. Ejerne af disse noder modtager nogle ether coins, hver gang en ændring foretages. Derfor kaldes ether også for digital olie, da ether coins fungerer som brændstof for hele systemet.

Ethereum er derfor en spændende kryptovaluta og platform, der har potentiale til at revolutionere måden, vi bruger internettet på.

Få $10 gratis i Ethereum