Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/krypto365.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Køb Ethereum - Stor dansk guide til køb af ethereum i Danmark

Guide: Sådan køber du Ethereum i Danmark

Få $10 gratis i Ethereum

Går du og leger med idéen om at investere penge i Ethereum, men er du ikke helt sikker på, hvordan du skal købe Ethereum, eller hvorhenne det er muligt, så kan du med fordel læse med her. Ethereum er en del af markedet for kryptovaluta, som er i rigtig høj kurs lige nu, og der er derfor også utroligt mange penge i det. Dette betyder også, at der er mange udbydere, hvor du kan handle med kryptovaluta, men det er ikke alle, som er tilgængelige for os i Danmark. Denne guide vil hjælpe dig med at forstå, hvad Ethereum er, hvor det kan købes og fremtiden for kryptovaluta.

Hvad er Ethereum?

Ethereum er en åben software platform, som er baseret på blockchain-teknologi. Det er den mest simple forklaring på, hvad Ethereum egentligt er. Denne platform bliver brugt til at lave decentraliserede applikationer. Det kan godt lyde lidt kompliceret og svært at forstå, men det er det faktisk ikke. Det smarte ved Ethereum er deres ’’smarte kontrakter’’, som kan bruges til meget andet end blot at veksle penge. Disse kontrakter kan også bruges til aktier, afstemninger, skøder, arbejde og meget mere. Den store alsidighed gør dem ekstremt populære.

Ethereums valuta hedder ether, og den bliver brugt til at kunne betale for verificeringen af disse kontrakter. Dem, som lægger computerkraft til systemet, vil så kunne tjene ether ved at foretage den samme verificering. Systemet er blevet lavet til, at udviklerne kan arbejde frit på platformen, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der skal laves. Det specielle ved Ethereums platform er netop, at der ikke er lavet nogen begrænsninger.

Hvad er en ’’smart kontrakt’’ helt præcist?

Når man snakker om Ethereum, så kan man ikke komme uden om deres ’’smarte kontrakter’’, som kan bruges til rigtig mange ting. Men føler du dig ikke helt sikker på, hvad deres kontrakter egentlig går ud på, så kan du læse mere her. Du kan egentligt godt kalde det for en form for computerkode, som kan faciltiere en udveksling af penge, aktier eller ejendomme for eksempel. Denne kode vil så kunne køre på blockchainen, hvorefter den kører helt af sig selv som et slags selvkørende computerprogram, som aktiveres, når de valgte betingelser gør sig gældende. Smarte kontrakter kører på blockchain, og dette gør, at de kører nøjagtigt, som de er blevet programmeret til. Det er rigtigt smart, da du dermed undgår svindel eller nedetid på dine smarte kontrakter.

Hvad er forskellen på Ethereum og Bitcoin?

Bitcoin er den helt store spiller på markedet for kryptovaluta og var også den første kryptovaluta, der slog igennem på markedet. Ethereum er dog lige efter Bitcoin på en andenplads over de største kryptovalutaer i verden. Men hvad er forskellen på de to giganter?

Bitcoin benytter sig af blockchain-teknologien til digital valuta, som blot er en af de utroligt mange anvendelsesmuligheder, som blockchain-teknologien har. Bitcoin bruger denne teknologi til at udføre og verificere overførsler af penge mellem to adresser. Denne forholdsvist simple tilgang til Bitcoin gør også, at flere frygter, at Bitcoin er en boble, som alle vil være en del af, men som ikke kan undgå at springe på et tidspunkt, hvilket vil medføre et milliardtab.

Ethereum har valgt at udnytte de uendelige anvendelsesmuligheder til deres fordel.  Ethereums betalingsform ’’ether’’ kan bruges til reel betaling for verificeringsarbejde, som understøtter funktionen af forskellige applikationer. Der er derfor flere eksperter, der mener, at det giver mere mening at tale om målbar og faktisk værdi. Det er dog også vigtigt at understrege, at dette ikke betyder, at en Ethereum boble kan udelukkes. De fleste analyser viser, at ether vil være en mere stabil valuta end bitcoins på længere sigt, og derfor spår de fleste eksperter Ethereum en rigtig stor fremtid.

Prismæssigt er der også en stor forskel på de to kryptovalutaer. Bitcoin har tårnhøje priser, mens Ethereum er af den mindre klasse. Flere analyser viser dog, at hvis ether fortsætter sin stigning, vil den hente ind på Bitcoin i 2020 og få en kolossal stigning over de to år. Flere analytikere hævder, at der vil komme en stigning i værdi på ether på over 100 % pr. år, indtil vi når 2020.

Køb Ethereum

Har du et ønske om at købe Ethereum, men er du i tvivl om, hvordan du gør, så kan du med fordel læse med her. Ethereums kryptovaluta (ether) kan købes på en masse forskellige online platforme verden over. To anerkendte platforme til at købe Ethereum i Danmark er eToro og Coinbase. Disse to platforme er to af verdens største og sikreste online platforme til at handle med kryptovaluta, og du har også mulighed for som dansker at kunne være med. De følger nemlig begge den EU-baserede finansielle lovgivning, så du kan være sikker på, at du ikke bliver snydt.

Du har som køber to muligheder, når du har besluttet dig for at ville købe Ethereum. Du kan enten vælge at købe ether og oprette en ’’wallet’’, som du vil kunne opbevare dem i. Du har dog også mulighed for at spekulere i prisen på ether gennem en kontrakt, som vil følge prisen på kryptovalutaen.

Få $10 gratis i Ethereum

Køb Ethereum via en kontrakt

Denne måde anses som at være den letteste måde at handle Ethereum på. Handler du kryptovaluta via en kontrakt, så kan du nemlig se frem til en række fordele. Du slipper for de tekniske detaljer som at skulle til at sætte sig ind i de mange begreber som, hvad en ’’wallet’’ er, hvilket følger med, når du faktisk ejer ether. Ved at købe via en kontrakt, har du også mulighed for at handle på børser, som er underlagt den EU-baserede finansielle lovgivning, hvilket giver dig flere goder som europæisk forbruger.

Hvis det skulle ske, at den børs, som du handler på, skulle gå konkurs, vil du være sikret og dækket ind, hvis du har handlet via kontrakt. Dette betyder, at du vil kunne få dine penge igen op til en vis beløbsgrænse. Det er du sikret hos nogle af de anerkendte børser, hvor du kan handle med kontrakter som eToro, mens andre nye Bitcoin-børser har problemer med at kunne yde denne tjeneste. På disse platforme, hvor du rent faktisk handler med og ejer kryptovalutaen, har du ikke denne form for sikkerhed. Det kan derfor klart anbefales at handle via kontrakter for dine penges sikkerhed.

Sikkerhed mod hackerangreb

Flere Bitcoin-børser har været utroligt udsatte, når det kommer til hackerangreb. Det har gjort, at der er rigtig mange, som har mistet store mængder af penge. I 2014 gik det ud over en af de største handelsplatforme inden for kryptovaluta Mt. Gox, som mistede omkring 460 millioner dollars af deres kunders penge. Efter dette store hackerangreb mod Mt. Gox har der været flere angreb mod de store børser.

Hvis du vil købe Ethereum men ikke har planer om at bruge dem til noget andet end at spekulere i prisen, så kan det ikke umiddelbart betale sig at købe rigtige ether. Ved at købe Ethereum via en kontrakt, vil du få den præcis samme værdistigning, der følger prisen. Du slipper dermed også for den risiko, som der er ved at eje ether og handle på en ureguleret børs.

Køb Ethereum med en wallet

Ønsker du ikke at købe via en kontrakt, men ønsker du faktisk at købe rigtige ether og dermed have dem i en wallet. Denne måde kan godt være noget kompliceret, og den kræver mere end at købe via en kontrakt.

Først step i at købe Ethereum er at vide, hvad en wallet er, og hvordan den fungerer. Her skal du have fokus på at kende til din wallets software og transaktioner. Der er ingen ’’kære mor’’, når du køber rigtige kryptovaluta. Du bør derfor gennemgå de basale ting flere gange for at være sikker på, at du ikke har gjort noget forkert. Laver du fejl, er der mulighed for, at du kan miste det, du har på din konto.

Hvad er en wallet?

En Ethereum wallet er software, som holder styr på den værdi, som du har tilkøbt dig i ether. Denne software kan du have på din computer, mobil, hardware wallet eller en online børs. Du kan hente den officielle Ethereum wallet på Ethereum.org, så du er sikker på, at du har den rigtige wallet, når du handler med ether. På hjemmesiderne kan du finde forskellige versioner af disse wallets, og her kan det varmt anbefales, at du vælger light-versionen, som hedder ’’light client’’, hvis du er nybegynder. Ved at downloade den mere krævende version ’’full node’’ skal du være opmærksom på, at du får hele Ethereum-blockchainen, og den fylder meget. Du kan også finde wallets på andre hjemmesider som Jaxx.io, hvor du også har mulighed for at downloade wallets til andre kryptovalutaer.

Hvorfor købe Ethereum?

Ethereum er lige nu den andenstørste kryptovaluta i verden. Ether er kun overgået at Bitcoin, som er urørlig på førstepladsen lige nu. Det spændende ved Ethereum er, at ether bliver kaldt for ’’den næste Bitcoin’’. Ethereum har nemlig mange flere muligheder end Bitcoin, og det forventes derfor blandt eksperterne at ende på samme værdiniveau som Bitcoin ude i fremtiden. Ethereum kører alt decentralt og med denne tilgang, bliver Ethereum omtalt som skaberen af ’’verdenscomputeren’’, da denne samlede computerkraft vil kunne klare en masse nye problemer, som eventuelt kan opstå ude i fremtiden.

Tanken bag Ethereum er at give brugerne en mulighed for at lave ’’decentraliserede applikationer’’, hvor planen er, at de kan betale med ether for at købe computerkraft på computere, som styres af medlemmer af netværket. Denne smarte applikation kan være alt fra spil til finansielle services. Det gør også, at det ikke er muligt for en centraliseret myndighed at lukke det ned.

Der er derfor utallige muligheder med Ethereum, og der er således potentiale til, at det skal blive større, end det i forvejen allerede er. Du skal dog være opmærksom på, at kryptovalutamarkedet til tider er meget utilregneligt, da mange store virksomheder endnu ikke ved, hvordan de skal håndtere det. Derfor kan der til tider være en enorm høj kurs på de forskellige kryptovalutaer, men det kan hurtigt vende. Men der skal ikke herske nogen tvivl om, at idéen bag Ethereum er rigtig god, og dette kan også ses på kryptovalutaens nuværende position på markedet, og den generelle stigning der er i skrivende stund.

Få $10 gratis i Ethereum

Er kryptovaluta fremtiden?

Der er selvfølgelig ingen, der kan spå om fremtiden. Men vi må efterhånden indrømme, at man ikke kan komme uden om de tal, som de forskellige kryptovalutaer viser. Det bliver meget svært at forestille sig en globaliseret verden, som ikke vil udnytte kryptovalutaernes utrolige effekt. Flere steder i verden kæmpes der stadig med fattigdom og diktatur, og her har de valgt at bruge kryptovaluta til at sikre deres penge.

Kryptovalutaernes power kan erstatte bankerne, men der er også nogle, som kan arbejde sammen med bankerne og hjælpe dem. Lige meget hvad så vil kryptovalutaerne stige, da der vil komme flere forbrugere til markedet. Det forventes, at der vil komme flere kryptovalutaer, som har samme formål som Ethereums ’’smarte kontrakter’’ eller helt nye, anderledes mål, hvilket betyder, at kursen vil stige på kryptovalutaerne. Ved hjælp af Ethereums platform kommer der hele tiden nye innovative projekter frem, som bruger Ethereums smarte kontrakter, og som har haft enorm stort held med at få penge ind ved brug af kontrakterne samt salg af egen digital valuta i bytte for ether.

Der er mange, som er blevet mangemillionærer på grund af, at de har investeret i Ethereum eller Bitcoin fra begyndelsen, men også folk som har investereret i en af de to kryptovalutaer på senere tidspunkter. Der har været en flot stigning over længere tid, og derfor har nye brugere også nydt godt af denne stigning, selvom det ikke er så billigt at købe sig ind som i starten. Får du ikke brugt dine ether, så kan du også holde på dem og vente til et givent tidspunkt, hvor du føler, det er rigtig at sælge dem igen. Ethereum forventes at få en stigning over de næste to år, hvor det forventes, at den vil nærme sig Bitcoin.

Der er netop lanceret Ethereum Classic. Læs mere om ETC her.