Cardano, også kendt som ADA, er en af de mest interessante kryptovalutaer på markedet. Den er udviklet af professionelle udviklere, og der er ingen tvivl om, at udviklerne bag Cardano har store ambitioner. Cardano ligger i dag blandt de ti største kryptovalutaer på markedet. Pga. Cardanos store popularitet tror de fleste, at der er masser af wallets til Cardano. Desværre er det ikke tilfældet. Der er rent faktisk kun én wallet, der ikke er en web wallet, som understøtter Cardano coins.

Daedalus wallet

Cardanos officielle wallet hedder Daedalus. Denne wallet er specifikt udviklet til at opbevare Cardano coins. Det er gratis at installere Daedalus, og den er nem at opsætte. Daedalus er desuden meget brugervenlig, og det er let at sende samt modtage Cardano coins. Den har en række features, der gør dig i stand til at oprette flere wallets, og du kan se hele din transaktionshistorik samt undersøge Cardanos blockchain.

Daedalus er en temmelig sikker wallet, der benytter kraftig kryptering til at beskytte dine nøgler. Hvis du ønsker ekstra sikkerhed, kan du oprette et ekstra kodeord til dine wallets og lave et seed (en sikkerhedssætning, der bruges til genoprettelse og offline opbevaring af coins) til dine wallets.

Hele krypto-markedet har desværre altid haft problemer med kundeservice. Her er Daedalus heldigvis en undtagelse. Det er let at komme i kontakt med deres supportcenter, og de svarer tilbage indenfor en kort tidsperiode.

Mangler stadig arbejde

Selvom Daedalus på mange punkter er en solid Cardano wallet, så mangler den noget arbejde, før den kan siges at være en optimal wallet. Den kan ikke opbevare andre coins end Cardano, og den kan ikke fås til Linux. Herudover kan Daedalus ikke fås til telefoner, og nogle brugere har haft problemer med at installere denne wallet.

Heldigvis lader det til, at udviklerne af Daedalus har planer om at opdatere deres wallet løbende, og i løbet af de næste par år skulle den gerne have flere features.

Fremtidige planer

Ifølge udviklerne af Cardano vil Daedalus få en række ekstra features i fremtiden. Det skal bl.a. være muligt for tredjepartsudviklere at udvikle deres egen app til Daedalus. Herudover arbejder udviklerne på at integrere flere kryptovalutaer i Daedalus. Der er også planer om at lave en ”lettere” version af Daedalus wallet, som skal være tilgængelig til telefoner.

Det er nogle dygtige udviklere, der står bag Cardano, og derfor er der gode chancer for, at de får udviklet mange af de nye features indenfor en fornuftig tidsperiode.

Andre måder at opbevare Cardano coins

Indtil videre er Daedalus wallet den mest sikre wallet til Cardano. Hvis du bruger Linux, eller af andre årsager ikke har mulighed for at skaffe Daedalus, bliver du nødt til at bruge en web wallet. En web wallet fås ofte gennem en kryptobørs, men du må ikke glemme, at du overlader al sikkerheden til en tredjepart, når du benytter disse wallets. Derfor bør du ikke have store mængder kryptovalutaer på web wallets. Dog er Bittrex og Binance solide kryptobørser, der handler med Cardano, og de tilbyder derfor web wallets til denne altcoin.

Dog er der gode nyheder, hvis du gerne vil have maksimal sikkerhed. Det er nemlig blevet offentliggjort, at producenten af den populære hardware wallet ved navn Ledger Nano S. vil tilføje Cardano til deres wallet. Det vides dog endnu ikke, hvornår dette vil ske.