Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/krypto365.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Kryptobørser – Bliv klogere på børserne | Krypto365.dk

Kryptobørser

Der er mange forskellige kryptobørser derude. Deres brugervenlighed og kvalitet er meget svingende. Nogle kryptobørser har meget høj sikkerhed, mens andre kryptobørser helt klart bør forbedre deres sikkerhedsprotokoller. Derfor skal du passe på med at opbevare alt for mange coins på en kryptobørs, da du overlader din sikkerhed til en tredjepart. Når du vælger en kryptobørs, skal du tage stilling til sikkerheden, brugervenligheden og hvilke kryptovalutaer du kan handle med.

Bitcoin kryptobørser

Der er en række forskellige steder, du kan købe bitcoins. En af de mest populære kryptobørser er Coinbase. Den er utrolig brugervenlig og nem at benytte. Den har desuden høj sikkerhed, og de forsikrer sig mod hackerangreb. Dog har den nogle relativt høje transaktionsgebyrer, og for danskere er det ofte billigere at benytte bitStamp. BitStamp er mindre brugervenlig end coinbase, men du har adgang til en del flere funktioner. For europæere er det muligt at overføre penge via SEPA. Hvis du bruger SEPA til at overføre penge med, koster det intet i transaktionsgebyrer at benytte bitStamp.

Rene og blandede kryptobørser

Nogle kryptobørser handler udelukkende med kryptovalutaer. For at benytte disse kryptobørser skal du overføre coins til din web wallet, hvorefter du frit kan handle med de forskellige kryptovalutaer. Disse kryptobørser har ikke et officielt navn, men her på siden kalder vi dem ofte ”rene” kryptobørser. Du kan ikke veksle dine coins til traditionelle valutaer på disse børser. Fordelen ved disse kryptobørser er, at de ofte har et meget stort udvalg af kryptovalutaer. F.eks. har bittrex næsten 200 forskellige kryptovalutaer, du kan handle med.

Dog er disse kryptobørser ofte temmeligt kompliceret for nybegyndere, da der er en masse valutaer og wallets, som du skal holde styr på. Hvis du er helt ny inden for kryptovalutaer, er det en god idé at starte med en kryptobørs såsom coinbase, der har et minder udvalg af kryptovalutaer.

Den anden type kryptobørser er, hvad vi her på siden kalder ”blandede” kryptobørser. Gennem disse kryptobørser kan du købe de største kryptovalutaer på markedet. Det er forskelligt, hvor mange kryptovalutaer du kan handle med på disse børser. Ofte er det mellem 3 og 4 forskellige kryptovalutaer. Disse børser er meget brugervenlige, og det er ofte nem at købe kryptovalutaer gennem disse sider. Mange investorer bruger disse sider som en valutaveksler. Du kan nemlig altid sælge dine kryptovalutaer for traditionelle penge gennem disse børser. Coingy, Coinbase og bittstamp er tre meget populære blandede kryptobørser.

Sikkerheden på kryptobørser

Mange kryptobørser kræver, at du bekræfter din identitet. Dette indebærer f.eks., at du uploader dit pas eller kørekort. Derfor er det vigtigt, at kryptobørserne har sikkerheden i orden. Hvis en kryptobørs bliver hacket, går det nemlig både udover dine personlige oplysninger og dine coins. De store kryptobørser har dog en temmelig høj sikkerhed.

Du skal være opmærksom på, om børsen er forsikret mod hackerangreb, om de har en klar beskrivelse af deres sikkerhedspolitik, og om der er mulighed for at benytte 2FA. Hvis ovenstående er opfyldt, er kryptobørsen ofte sikker at benytte. Husk, at slå 2FA til, da det giver en meget større sikkerhed.

Hvis du husker ikke at dele dine loginoplysninger med andre, bruge en sikker kryptobørs og slå 2FA til, er der ofte meget få sikkerhedsrisikoer forbundet med handel af kryptovalutaer.