Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/krypto365.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Ethereum | Den største konkurrent til Bitcoin | Følg kursen på Ethereum |

Ethereum

Ethereum er den næststørste kryptovaluta på markedet, og derfor er den også den valuta, som er den nærmeste konkurrent til Bitcoin. Som udefrakommende kan det være svært at finde rundt i det store marked af kryptovalutaer, men kender du til de helt store spillere på markedet som Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum og Ripple, så har du allerede en god bund af indsigt på markedet, som du kan bygge ovenpå. Ethereum er som sagt en af de store spillere på markedet, og valutaen har en spændende historie bag sig.

Request failed

Hvad er en kryptovaluta, og hvilken rolle udfylder Ethereum på markedet?

De fleste af os har i dag hørt om kryptovalutaer. Det blev et stort samtaleemne i slutningen af det forgangne år, hvor samtlige kryptovalutaer opnåede en hidtil uset popularitet og dermed også en enorm prisstigning. Selv hvis du møder en person, som ikke er bekendt med udtrykket ”kryptovaluta”, har de sikkert hørt om Bitcoin uden egentlig at vide, hvad det er.

Men hvad er en kryptovaluta egentlig? Bitcoin var den første kryptovaluta, der blev oprettet, og den er fortsat den største på markedet. Den blev oprettet i 2009, og formålet med oprettelsen var at skabe en valuta, som var uafhængig af banker og anden indflydelse udefra. Den skulle være fuldstændig anonym og uafhængig, men samtidig kunne bruges på samme vilkår som en fysisk valuta.

At valutaen er anonym har imidlertid også nogle ulemper. Gennemfører du en transaktion med en kryptovaluta, er det umuligt at få pengene tilbageført, da transaktionen ikke kan spores tilbage til dig. Derudover er netop det faktum, at den er umulig at spore, noget, som gør det meget attraktivt for cyberkriminalitet. Hvis en hacker får fat i dine Bitcoins, er det umuligt at spore det tilbage til ham, og han kan derfor slippe straffrit fra det, da der ikke er nogen måde at bevise dit ejerskab.

Ethereum er en nyere kryptovaluta end Bitcoin, da selve ideen, som ligger til grund for Ethereums koncept, først kom omkring fire år efter Bitcoins udvikling. Faktisk er Ethereum slet ikke en kryptovaluta i sig selv. Den er derimod et offentligt tilgængeligt operativsystem, som har sin egen valuta ved navn ”Ether”. Ethereums idé bygger i store træk på, at det er et kæmpestort netværk af computere, som arbejder sammen om at udføre en opgave. Denne opgave kan så aldrig blive stoppet eller ændret, når den er sat i værk. Det er dog ikke store opgaver, som kan blive udført på denne platform, da det kræver meget energi og tid for dette netværk at udføre en opgave.

Få $10 gratis i Ethereum

Ethereum omregner

[vcw-converter ]

Kryptovalutaernes fremgang og fald

Kryptovaluta var som nævnt det helt store samtaleemne ved slutningen af sidste år, og kursen på samtlige valutaer steg helt enormt meget. Udviklingen startede faktisk allerede i april måned sidste år, hvor prisen stille begyndte at gå opad. Dette varede dog ikke ved, og den endte med at falde en smule igen, hvorefter den stagnerede på dette punkt indtil slutningen af året.

Da vi nåede november måned eksploderede hele markedet for kryptovalutaer, og de oplevede alle en enorm kursændring, som fik priserne til at skyde i vejret. Dette var tidspunktet, hvor alle kryptovalutaer, som eksisterede på dette tidspunkt, var på deres højeste.

Lykken varede dog ikke ved, og i midten af januar 2018 led markedet et kæmpestort fald. Alle valutaer faldt voldsomt på meget kort tid; det største knæk, der endnu har været på det unge marked. Mange af dem, der investerede deres penge, mens markedet var på sit højeste, mistede alt, hvad de havde.

Det er endnu ikke dokumenteret, hvad der forårsagede det store fald, men en af faktorerne kan være, at politikere, banker og andre indflydelsesrige personer gik ud offentligt og tog afstand til kryptovaluta-markedet. Dette kan have gjort, at mange blev bange for holdbarheden af deres investering og derfor valgte at sælge ud af investeringerne. Når mange vælger at sælge på samme tid, så resulterer det i et fald på kursen, og det er muligvis en af grundene til det drastiske fald.

I dag er markedet langsomt på vej op igen, men om denne tendens varer ved, kan kun tiden vise. Kryptovalutaer har vist sig at være et usikkert marked at investere sine penge i, men som samtidig kan give enormt store fortjenester for dem, der investerer og sælger på de helt rigtige tidspunkter. Vælger du at investere dine penge i kryptovaluta, skal du være opmærksom på, at markedet er ekstremt usikkert, og at der kan ske store udsving på meget kort tid.

Historien om Ethereum

Vejen til at være den næststørste kryptovaluta på markedet var kompliceret. Fra sin spæde idéfase og til hvor den er i dag tog det omkring fem år med op og nedture.

Det hele startede med Vitalik Buterin, som er manden bag idéen og konceptet med Ethereum. Da han var blot 19 år gammel, kom han på idéen, som skulle tjene ham enormt mange penge. Han har en baggrund som programmør og havde en helt speciel interesse for kryptovaluta, siden han hørte om det for første gang. Da han fremlagde idéen, arbejdede han ved Bitcoin Magazine, som var en form for blog, som han selv var med til at starte. I dette magasin skrev han en dag i 2013 om, hvad Bitcoin ifølge ham manglede for at være en holdbar valuta. Han beskrev blandt andet, hvordan Bitcoin manglede et scripting-sprog for applikationsudviklere. Det fik han imidlertid ikke meget opbakning i, men i stedet for at lægge sig ned og give op valgte han at påbegynde udviklingen af det koncept, der senere skulle blive til Ethereum.

Vitalik beskrives af mange som værende exceptionelt klog og ekstremt dygtig til at programmere. Han lever meget minimalistisk, så alt, hvad han ejer, kan efter sigende være i en rygsæk, og han har været meget interesseret i kryptovaluta siden deres oprindelse. Derfor valgte han at være med til at starte det magasin, som han senere skulle publicere sin idé i.

I starten af 2014 rykkede Ethereum et stort skridt tættere på at blive til en realitet, da et Schweizisk selskab valgte at gå ind i projektet og hjælpe med udviklingen. Det hele blev finansieret gennem noget, der hedder ’crowd-sale’, hvor interesserede købere og investorer kan smide penge i projektet mod så at få et beløb af valutaen, når konceptet realiseres. Det gik langt bedre, end nogen af dem havde forventet, og de endte med at få mere end 14 millioner amerikanske dollars til projektet på denne måde.

Undervejs i den videre udvikling blev der oprettet flere prototyper af produktet med andre navne. Sideløbende med at disse prototyper blev udgivet, blev der stillet spørgsmål ved sikkerheden i systemet. Det resulterede i, at udviklerne bag konceptet udlovede en dusør på 25.000 Ether, som er Ethereums valuta, til dem, der kunne finde huller i deres sikkerhed. Derefter lancerede de den næste prototype, som var den første af slagsen, der blev opfattet som stabil og sikker.

Beta-versionen af Ethereum bliver lanceret under navnet ”Frontier”, og Ethereum er altså nu officielt på markedet som en valid kryptovaluta. Ikke længe efter udgives en opdatering af protokollen under navnet ”Homestead”, som indeholder en markant opdatering på sikkerheden og stabiliteten.

På trods af det store fokus på sikkerhed skete der alligevel et angreb på systemet, hvor anonyme hackere lykkedes med at hæve 50 millioner dollars i Ether. Dette skabte en enorm debat omkring projektet og kryptovalutaer i det hele taget, og det endte med, at Ethereum blev splittet i to dele. Den ene del fortsætter nu under navnet ”Ethereum” på en ny blockchain, mens den anden del skifter navn til ”Ethereum Classic” og fortsætter på den gamle blockchain.

Efter splittelsen kløvede Ethereum deres blockchain yderligere to gange, og i slutningen af 2016 havde de øget sikkerheden over for DDoS-angreb og andre hackere markant.

Få $10 gratis i Ethereum

Kursudviklingen på Ethereum gennem tiden

Prisen på Ethereum lå i en lang periode efter lanceringen ret stabilt på omkring 0,5 – 2,0 dollars. Det gjorde den, indtil et projekt ved navn Decentralized Autonomous Organization (DAO) blev sat i værk. Dette projekt blev det største crowdfund-baserede projekt nogensinde ved at samle 150 millioner dollars fra investorer og andre støtter. Alt dette var finansieret med Ether, og kursen steg derfor på meget kort tid fra omkring 1 dollar til 14,80 dollars.

Herefter tilbragte Ethereum næsten et år med en kurs på mellem 8 og 13 dollars indtil marts 2017, hvor kryptovalutaer blev meget mere populære og kursen på samtlige valutaer begyndte at stige voldsomt. Det kulminerede for Ethereums vedkommende d. 13. juni 2017, hvor kursen ramte det, som på daværende tidspunkt var det højeste nogensinde: Hele 391,51 dollars lå kursen nu på.

Det var starten på en periode med voldsomme udsving i kursen, som varede nogle måneder. Frem til slutningen af november 2017 varierede kursen fra 140 til 390 dollars, hvilket indikerer en meget volatil udvikling, som er svær at forudse.

I november gik det dog igen opad. Kryptovalutaer var blevet det helt store samtaleemne, ikke blot blandt investorer, men også i resten af befolkningen, som kunne se til, mens disse nye valutaer steg voldsomt i værdi. Med kun meget få tilbagefald på vejen nåede kursen d. 15. januar 2018 hele 1389,18 dollars.

Starten på det nye år var dog ikke kun god for kryptovalutaerne. Den store stigning, som slutningen på det forgangne år havde set, varede ikke ved, og fra midten af januar begyndte et voldsomt prisfald. Kursen styrtdykkede på samtlige kryptovalutaer, og Ethereum faldt helt ned til 371 dollars d. 5. april i år.

Fremtiden for Ethereum

Det er svært at spå om, hvordan kursen vil udvikle sig, eller hvordan markedet for kryptovalutaer generelt kommer til at se ud, selv i den nærmeste fremtid. Markedet er meget volatilt, og der kan derfor ske store udsving i kursen på meget kort tid. I forhold til selve netværket er der allerede nu planlagt to opdateringer til protokollen i fremtiden, som primært skal mindske kompleksiteten og derved gøre det mere overskueligt og fleksibelt for udviklere at benytte, samt forbedre skalerbarheden.

Kursen er i øjeblikket på vej op, og den er nu over 500 dollars igen. Om stigningen varer ved, er der forskellige meninger om, og fremtiden er som sagt svær at spå om – ikke blot for Ethereum, men også for alle de andre kryptovalutaer.

I dag har Vitalik tjent utroligt mange penge på Ethereum, og han er stadig meget aktiv i udviklingen og programmeringen af software. Han var på Forbes Magazines ”30 under 30”-liste i 2018, og han har doneret mange penge til forskning. Det tyder på, at han har en stor fremtid foran sig, og han lader slet ikke til at være færdig endnu.

Følg kursen på Ethereum

Ønsker du at følge kursen på Ethereum eller andre af de mere end 1500 kryptovalutaer, der i dag er på markedet, så er sider som Coinbase eller CoinMarketCap gode til netop dette. De er begge meget overskuelige og nemme at lære at kende.

Kursen kan som sagt variere meget på meget kort tid, og det er på sider som disse, at du kan følge med i, hvor netop din valgte valuta er på vej hen. De fungerer begge sådan, at de udover navnet også benytter et lille symbol ved de forskellige valutaer, som gør, at det er nemt at finde ud af, om du kigger det rigtige sted.

På nettet findes der desuden en masse forskellige fora, som diskuterer den nuværende tilstand for kryptovalutaer, samt ikke mindst hvor de er på vej hen. Et af de mest populære steder er på Reddit, som er en slags samlingsside for en masse forskellig fora. Et af disse hedder ”r/CryptoCurrency”, hvor 650.000 brugere i øjeblikket abonnerer. Her diskuterer de alt, hvad der har med kryptovaluta at gøre, og det er derfor et godt sted at finde nyheder og informationer om det generelle marked. Ønsker du information om en specifik kryptovaluta, som fx Ethereum, så findes der også et forum, som udelukkende omhandler den.

Når du leder efter informationer på nettet, som ikke kommer fra en anerkendt børs eller lignende, så skal du dog huske på, at meget af det er brugergenereret. Det vil sige, at alle kan producere indhold til disse sites, og nogle af dem har måske en agenda med det, de skriver. Det kan være, at de får noget personligt ud af at påvirke kursen på en valuta i den ene eller den anden retning, så det er altid vigtigt at være opmærksom på, når du surfer nettet tyndt for informationer om din favoritvaluta.

Få $10 gratis i Ethereum
Benyt Google Trend Graph

Google Trend Graph er et redskab, som giver dig mulighed for at følge med i antallet af søgninger og den generelle popularitet af det, du søger på. Benytter du denne til at søge efter eksempelvis Ethereum, vil du lynhurtigt kunne danne dig et billede af, hvor populær valutaen er lige nu, og på den måde kan du overveje, hvilken retning, du tror, kursen vil bevæge sig.

Kursen følger naturligvis interessen for valutaen, så når mange vælger at søge på Ethereum, vil det sandsynligvis påvirke kursen til at stige. Det tidspunkt, hvor Ethereum var allermest populært på Google, var også det tidspunkt, hvor kursen var allerhøjest. Derfor er Google Trends altså et meget vigtigt værktøj, som du kan tage med dig i dine overvejelser, før du vælger at investere dine penge i kryptovalutaer.

Vælg den rigtige forhandler

Ligesom der findes flere forskellige steder at følge kursudviklingen, så findes der også mange forskellige steder at investere sine penge i kryptovalutaer. Ligesom med internethandel generelt er der desværre nogle, som forsøger at snyde dig. Det er noget, som det gælder om at være meget opmærksom på, og derfor er det altid bedst at benytte de store anerkendte handelsplatforme, så du ved, at det er reelt.

Som sagt findes der mange forskellige platforme til at købe og sælge kryptovalutaer. Tre af de mest populære er eToro, Kraken og Coinbase. Fælles for dem alle er, at de er lette at finde rundt i og bruge til lige netop det, du gerne vil. Designet af siderne er elegant og enkelt, og du får ligesom før hjælp af små symboler, der gør det let at finde de valutaer, du ønsker at investere i.

Når du engang har fået dét ud af din investering, som du gerne vil have, og du beslutter dig for at sælge igen, så kan det faktisk være lidt sværere, end det var at købe valutaen til at starte med. Du skal være opmærksom på, at der kan være en grænse for, hvor meget du kan sælge på én gang, og det kan også ofte tage nogle dage, før dine penge er overført til din bankkonto.

Det er muligt at sælge gennem den børs, som du har investeret hos, men det er også muligt at sælge til en videreforhandler – altså en person, som køber valutaen af dig og sælger den videre til andre – eller gennem en lokal forhandler, hvor du altså møder personen i virkeligheden og foretager transaktionen der.

Opbevar din investering sikkert

Nettet kan være et farligt sted fyldt med hackere og andre cyberkriminelle. Derfor er det vigtigt, at du behandler din investering med omhu og opbevarer den et sikkert sted. Der findes mange forskellige opbevaringsmuligheder, de såkaldte ”wallets”, men også her er nogle mere anerkendte end andre.

Igen er Coinbase værd at nævne, da denne side også tilbyder en wallet, som er sikker og af høj kvalitet. Din wallet bliver oprettet, lige så snart du opretter din konto. Der findes dog som sagt en masse alternativer på nettet, og det er endnu en af de ting, som det godt kan betale sig at læse om, før du beslutter dig.

Til sidst findes der faktisk også såkaldte ”hardware wallets”, som er fysiske wallets til opbevaring af valutaen på en fysisk harddisk. Disse er den ultimative sikkerhed, da de er umulige at infiltrere. Der findes ikke voldsomt mange af disse endnu, men markedet udvikler sig konstant, og der vil helt sikkert også komme flere af dem.

Hvad skal der så ske nu?

Markedet er som sagt meget usikkert, og ingen ved helt, hvor det er på vej hen. Det er et marked, som kan være langt mere spændende at følge end et traditionelt aktiemarked, da udviklingen er meget mere markant og hurtig. Her kan kurserne variere kraftigt på meget kort tid, hvilket sjældent ses i aktieverdenen.

Er du villig til at løbe den risiko, som skal til for at investere i krypto-verdenen, så er det bedste råd, du kan få, at bruge en masse tid på at lære om den valuta, som du regner med at investere i. Brug tiden på at holde øje med udviklingen, læse om fremtidsudsigter og selv drage dig nogle konklusioner, før du vælger at investere.

At nogle politikere og bankfolk vælger at tage afstand til brugen af kryptovaluta i dag, er ikke nødvendigvis noget, som i længden vil ødelægge markedet. Ser man blot på internettets historie, vil man kunne se, at fagfolk altid har frarådet investeringer i internetvirksomheder og andet elektronisk innovation, som senere viste sig at være en fremragende investering. Viser kryptovalutaerne, at de er kommet for at blive, vil nutidens modstand vise sig at være komplet ligegyldig, ligesom den før har været. Kan de derimod ikke modstå presset, så er det et fremtidigt eksempel på en boble, der virkelig sprang.

Fremtiden er umulig at spå om, men kryptovalutaerne viser ikke tegn på at forholde sig roligt lige foreløbig. De er i konstant udvikling, og der foregår stadig dagligt en masse nyt på området. Denne udvikling bliver enormt spændende at følge, og der er helt sikkert mange flere mennesker, som kommer til at tjene rigtig mange penge på deres investeringer.

Om det bliver dig, der tjener dine penge på kryptovalutaer, er lidt op til dig selv og ikke mindst dit held. Du skal være villig til at løbe risikoen, men det bedste råd er at lade være med at investere mere, end du kan tåle at tabe. Det er bedre at tjene lidt på en lille investering, end at miste alt, hvad du ejer, på en dårlig investering.